ČASTAN PORAZ U KUPU KREŠIMIRA ĆOSIĆA
Košarkaši DepoLink Škrljeva u vrućoj su završnici izgubili od Šibenke susret osmine finala Kupa Krešimira Ćosića 71:65 i tako se oprostili od nastupa na završnom turniru.
Gosti sa Kvarnera bolje otvaraju prvu četvrtinu pa nakon pet minuta igre imaju prednost 10:7 nakon što je Griffin Ramme zabio šest koševa, a Luka Barišić četiri. Domaćini ipak sa tri trice Juraja Pleadina uz stopostotni učinak , na isteku desete minute ima prednost 20:18. Dodajmo da su tijekom prvih deset minuta bila tri izjednačenja rezultata.
Trener Šibenke Damir Milačić daje odriješene ruke Patriku Jambroviću koji sa devet koševa , od čega jedna trica u prvih šest minuta druge četvrtine održava prednost domaćina. Nakon što je DepoLink Škrljevo u 15′ minuti došao na minus jedan 30:29, Šibenka ubrzava pa odlazi na plus sedam 36:29 u 18′ ne dozvolivši Zelenima da u tri minute postigne koš. Muke po slaboj realizaciji za goste sa Škrljeva nastavljena je i u posljednje dvije minute prvog dijela igre, pa Šibenka 37 sekundi prije kraja prvog poluvremena ima najveću prednost od plus devet 38:29, što je i konačni rezultat nakon dvadeset minuta igre. Dakle DepoLink Škrlhjevo nije postigao koš pet minuta. Jambrović i Pleadin su se nakon dvije četvrtine zaustavili na 11 postignutih koševa, do su Griffin i Luka Barišić kod Zelenih postigli po šest.
Treći period igre u potpunosti je pripao DepoLink Škrljevu koji se nakon rezultatskog minusa na poluvremenu vratio u 26′ u potpuni egal kada je Martin Jelić pogodio tricu za 41:41. Mogli su gosti nakon trideset minuta imati i minimalnu prednost ali je pri rezultatu 52:51 na isteku vremena Emeka Obukwelu promašio oba slobodna bacanja. Trener Mirko Ščekić u nastavku je dao prigodu Vigo Bartu koji mu se odužio sedam koševa, te jednom tricom. U posljednjih četiri minute domaćin ulazi sa lus četiri 61:57, da bi Zeleni sa dvije trice u nizu Luke Barišića preokrenuli rezultat na svoj mlin 63:61. Ipak, na kraju se radovao domaćin koji je iskoristio tehničku pogrešku suđenu treneru Ščekiću, te činjenicu da je gost u zadnje tri minute postigao samo jedan koš. Na kraju se Jambrović zaustavio na 20 postignutih koševa, dok je kod Zelenih najučinkovitiji bio Barišić sa 19.
Foto: Milan Balaban / GKK Šibenka