Nakon Marka Milekića koji se ekipi priključio dva kola prije kraja, redove Škrljeva pojačali su…

Odličnu rolu u ulozi zaštićenog igrača odigrao je prošle sezone Marko Milekić (1995), te je nakon nove sezone u redovima prvoligaša Zagreba, ponovio prijelaz, pa će biti na raspolaganju i od velike pomoći treneru Nagliću. Kroz posljednja dva kola druge lige, pokazao je napredak, a iskustvo kvalifikacija sigurno će mu biti od velike pomoći.

Košarkaši Škrljeva pod palicom se Aramisa Naglića pripremaju za predstojeće kvalifikacije za A1 ligu. U cilju hvatanja prvoligaškog društva doveli su dva razigravača – Igora Salamuna i Dinu Vidmara, a iskusni bek šuter Matija Češković od Uskrsnog je ponedjeljka po dolasku iz Rumunjske u punom pogonu na Mavrincima.

Salamun je izdanak starog Kvarnera, gdje je prošao omladinski pogon i napravio prve seniorske korake. Ubilježio je nastupe i za Kvarner 2010, te još dva hrvatska kluba – Jolly JBS i Slavonski Brod, dok je u slovačkoj bio u dva navrata, nastupajući za Bansku Bystricu i Komarno. Protekli dio ove sezone nastupao je za njemačkog četvrtoligaša Elchingena, gdje je u 26 utakmica prosječno ubacivao 11,3 poena i po oko dva skoka i asistencije po susretu. Ovaj 185 centimetara visoki play će za tri mjeseca napuniti 30 godina.

Vidmar u Škrljevo dolazi na posudbu iz obližnje Rijeke, odnosno Kvarnera 2010, gdje je ove sezone u deset utakmica na parketu u prosjeku boravio oko osam minuta i pritom ubacivao 1,5 koš. Riječ je o igraču visokom 185 centimetara i rođenom 1996. godine, što ga svrstava među igrače zaštićenog godišta.

Rumunjski klub Sibiu ovog je vikenda završio tamošnje prvenstvo, plasiravši se na 11. mjesto ljestvice, čime nisu ušli u razigravanje za prvaka. Tim raspletom događaja Češković je postao slobodan igrač. Češković je rođeni Karlovčanin, koji je nakon nastupanja u rodnom gradu još igrao za Zrinjevac, Dubravu, slovenski Kopar, BiH klubove Široki, Zrinjski, Grude i Bosnu, grčki Kolossos, poljski Czarni Slupsk, mađarske Kaposvar i PVSK, zatim Trogir, Kvarner 2010, francuski Orchy, te rumunjske Targu Mures i već spomenuti Sibiu. Rođen je prije 33 godine, visok 192 centimetra i ove je sezone za Sibiu u prosjeku ubacivao oko 12 poena, hvatao dva skoka i dijelio 3,3 asista po susretu.

Predsjednik kluba Vice Sep najavljuje zanimljive kvalifikacije i zahvaljuje Kvarneru 2010 na suradnji: Već dvije godine gradimo momčad i strpljivo skupljamo iskustvo. Nadam se da će nam se sav trud isplatiti u ovim kvalifikacijama, očekujemo punu dvoranu i naše dobre igre. Salamun i Milekić su već nosili dres Škrljeva i posebno nam je priznanje to što žele ponovno pokušati upravo sa Škrljevom, a Vidmaru i Češkoviću želimo dobrodošlicu i znamo da će svojim igrama pomoći klubu da ostvarimo veliki uspjeh. Posebno bih zahvalio predsjedniku Kvarnera 2010 Dušku Miočiću, sportskom direktoru Marku Šamaniću i treneru Marijanu Manceu na svoj pomoći i podršci koju nam pružaju.

Ovo su treće uzastopne prvoligaške kvalifikacije Škrljeva, a u klubu se nadaju da će biti i posljednje.

CROSARKA.com