Košarkaši »Cibone« su, za razliku od posljednjeg gostovanja u drugom susretu četvrtfinala doigravanja, ovoga puta uzdignutih ruku napustili Mavrince. Kvaliteta, širina momčadi i angažman koji je trener gostiju Ivan Velić tražio od svojih igrača nisu domaćinu pružili puno nade u iznenađenje. Zagrepčani su se u trećoj dionici odvojili na 27 poena razlike i posljednju dionicu pretvorili u obostranu ekshibiciju.

Prekrasnim ulazom Barnjak je povećao prednost domaćih na 15:8 u šestoj minuti, što je trenera gostiju Ivana Velića natjeralo na pozivanje minute odmora. Prije toga Štemberger je pogodio tricu i trebalo je zaustaviti momentum Škrljevčana. Gosti su, što je netipično za njih, promašili nekoliko otvorenih trica, pa je domaćinu uspjelo odvajanje. Zakratko. Zagrepčani su stisnuli u obrani, do kraja prve dionice izjednačili (17:17), a za nepune dvije minute i 20 sekundi druge četvrtine napravili seriju 12:0. Gotovo četiri minute trajao je napadački post domaćih, sa svakim novim promašajem ili izgubljenom loptom rasla je nervoza, ali i prednost »vukova«.

Uspjeli su domaći povezati napadačke niti, sa dva uzastopna polaganja Štembergera i pogotkom Yacouboua smanjili su 32:35 (19’) i nakratko otvorili utakmicu.

Kapetan Josip Barnjak je ostao u svlačionici, vrtjelo mu se u glavi, što je bila posljedica udarca koljenom suigrača prilikom pada u drugoj četvrtini. Budući da je Stipe Krstanović zbog ozljede gležnja mogao utakmicu samo pratiti s klupe, manevarski prostor trenera Damira Rajkovića dodatno je sužen. Napadački problemi su se gomilali, Yacoubou je tek poslije četiri i pol minute igre treće dionice ubacio prve poene domaćih, prekinuvši seriju »Cibone« od 11:0, kojom je sve riješeno (32:50). Škrljevčani su u trećoj dionici ubacili samo devet poena, dva polaganjem Williamsa uoči zvuka sirene. Kučan je s dvije iskoristio samo trenutak »pospanosti« gostiju, smanjio zaostatak, ali »vukovi« su opet ubacili u višu brzinu i na kraju slavili sa 20 poena razlike. Nisu se previše potrošili uoči sutrašnjeg susreta s »Igokeom« u ABA ligi. Trener Velić dozirao je minute, pa je najviše na parketu proveo Igor Marić, 23:16 minuta.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Šarac 7 (3-5), Yacoubou 15, Štemberger 14 (4-4), Ušić 3 (1-2), Vranković, Barnjak 8 (1-2), Kolić, Krajina 6 (4-4), Kučan 9, Cvitković, Williams 3, Krstanović.

CIBONA: Bilinovac 11, Uljarević 6 (1-1), Ljubičić 10, Marić 9, Gilbert 7 (1-2), Novačić, Rozić 5 (3-4), Slavica 9 (1-1), Ross 4, Jefferson 8 (4-4), Kraljević 9 (1-2), Markota 8 (1-2).

Osobne pogreške: AO Škrljevo 19, Cibona 22. Slobodna bacanja: AO Škrljevo 13-17, Cibona 12-16. Trice: AO Škrljevo 9-26 (Yacoubou i Kučan 3, Štemberger 2, Barnjak 1), Cibona 8-26 (Marić 3, Ljubičić 2, Bilinovac, Uljarević i Markota 1). Skok: AO Škrljevo 31 (7), Cibona 33 (8).

Novi List
Foto: Vedran Karuza