Momčad Škrljeva će u nastavku prvenstva voditi trener sa zavidnim reprezentativnim i klupskim iskustvom.

Nakon poraza od Hermes Analitice u prošlotjednom, devetom kolu A-1 lige košarkaša uprava Škrljeva odlučila je promijeniti čelnog čovjeka struke. Nakon tri mjeseca suradnje Luki Bujasu je ugovor sporazumno raskinut, a na objavu imena novoga trenera nije se moralo dugo čekati.

51-godišnji Riječanin Damir Rajković naslijedit će Bujasa na trenerskoj klupi. Rajković je inače na mjestu instruktora za mlađe dobne kategorije u muškoj košarci pri Košarkaškom savezu Primorsko-goranske županije, a njegov posljednji trenerski angažman bio je na klupi ženske ekipe Kvarnera koja je prošlog proljeća punila novinske stupce raznoraznim događanjima s one strane sporta kao takvog.

Rajković je s klupe ženskog Kvarnera otišao na kraju prošle sezone, a posljednjih godina radio je dobar posao i kao izbornik mlađih dobnih skupina ženskih reprezentacija. U muškoj košarci vodio je riječki Jadran, Crikvenicu, BiH-klubove Zrinjski i Brotnjo pa vinkovački Dinamo s kojim je svojedobno nastupao u Kupu Radivoja Koraća…
Zanimljiv je podatak i da je u dva navrata 2000. i 2010. bio na trenerskom usavršavanju u Chicagu i Indiani.

“Duži period izbivanja iz seniorske razine muške košarke neće mi predstavljati problem budući da se mogu pohvaliti dugogodišnjim iskustvom vođenja baš takvih momčadi. U utorak poslijepodne ću napraviti prvi trening s ekipom i vidjeti u kakvom je stanju. Sigurno da rezultati ove sezone nisu dobri, no omjer pobjeda i poraza (1-8) takav je i zbog lošeg rasporeda”, rekao je Rajković ekskluzivno za Sportarenu.hr.

Do sad je A-1 ligu gledao samo kao promatrač, kakva mu se ona čini s obzirom na povratak Cibone, Cedevite i Zadra?

“Liga je jača, naši najbolji klubovi dali su joj dimenziju više. Klubovi poput našeg na takve utakmice izlaze motivirani, svjedoče tome i pobjede Jollyja, Zaboka i Osijeka protiv ABA-ligaških sastava. Nadam se da ćemo i mi nekome uspjeti zapapriti.”

Trenerski debi na klupi Škrljeva Rajković će imati već ove subote od 19:30 sati kada u dvoranu na Mavrincima dolazi VROS Osijek. Uslijedit će dva gostovanja (Zadar i Gorica), a onda i regionalni derbi s Kvarnerom 2010 pred svojom publikom. Taj susret programiran je za 29. prosinca.

Patrik Mršnik / Sportarena.hr