Uvjerljivom igrom i pobjedom nad riječkim Kvarnerom 2010 naši su košarkaši zaključili vrlo uspješnu sezonu.

Nakon minute šutnje za preminulog košarkaškog djelatnika Ivicu Jovića, obje momčadi su krenule punom parom u susret. Iako je Škrljevo ušlo u susret serijom 4-0 koševima Bobana i Konjevića, Kvarner se predvođen Pešutom brzo vratio u egal (6-6). Međutim, u nastavku četvrtine Kvarner neuspješno pokušava napasti Škrljevo kroz sredinu, što rezultira novom serijom Škrljevo (7-0). Mance nije imao druge nego pozvati minutu odmora kako bi prodrmao momčad u čemu je i uspio. Predvođen Pešutom i Štimcem Kvarner je iskoristio loš ofenzivni period u igri Škrljeva te se vratio na samo -1 pred zadnju minutu prve četvrtine, 20:21. Rajković saziva time-out te crta akciju za Perkovića, koji ubacuje tricu za 24:20, ali njegova nespretno izgubljena lopta u obrani postavila je konačni rezultat nakon prvih deset minuta, 22:24.

U drugoj četvrtini se Konjeviću ruka zagrijala te je u prve dvije minute zatrpao Kvarnerov koš (9 koševa!) odveo Škrljevo na +9, 24:33. S druge strane su Kvarner u igri držali koševa Miličevića, Barnjaka i Butorca. Međutim, brojne greške u napadu su Kvarner držale podalje od ulaska u egal s Škrljevom. S druge strane, Škrljevo nikako nije moglo pobjeći na veću razliku. No, tehničke greške su pred kraj četvrtine polako počele dolaziti na naplatu domaćinu. Izgubljene lopte Pešuta i Štimca je Škrljevo iskoristilo za mini seriju 5-0 te povratak na starih +9, 32:41. Nije trebalo dugo čekati da ta prednost postane dvoznamenkasta (34:45, +11) te je Škrljevo bez većih problema održavalo prednost do kraja četvrtine (39:51).

Škrljevo je i u nastavak krenulo u istom stilu. Boban je pogodio tricu, a Konjević dvije dvice za dotad najveću prednost gostiju, +19. Pešut se brinuo za poene Kvarnera na početku treće dionice, ali nije se moglo zaustaviti dečke u crno-zelenom dresu. Brzo je Škrljevo došlo i na +27 nakon poena Štembergera, Konjevića i Bobana te tako samo nastavilo razbijati Kvarner koji je bio potpuno sterilan u napadu. Barnjak i Štimac svojim koševima daju naznake da su domaći živi, no bilo je već jasno da Kvarner, koji je tad imao 2-12 sa trice i 12 izgubljenih lopti, ne može računati na povratak. Dapače, njihovi lokalni rivali nisu puštali nogu s gasa, a Davor Konjević, očito motiviran protiv svojeg bivšeg kluba, zakucavanjem je upisao svoj 26.poen koliko ih je i imao do kraja treće četvrtine koja je završila 49:77.

Kvarner je solidno krenuo u zadnju četvrtinu serijom 10-2 nakon 4 od 6 pogođenih šuteva na startu te četvrte dionice. Williams je odgovorio za Škrljevo, ali oraspoložili su se Miličević i Kučan na drugoj strani te odjednom smanjili na –16. Da se Kvarner ne približi na opasniji minus brinu se mladi Hrnjkaš i Radunić, da bi Kvarner pokopao nevjerojatni Konjević sa svojim 31 košem. Ekipi s Mavrinaca preostalo je samo odraditi posao do kraja zadnjih par minuta što su i napravili pa sve završili uvjerljivom pobjedom koja je glasila 93:67.

Davor Konjević je s 31 poenom predvodio Škrljevo do pobjede nad rivalom, dok mu je odlično asistirao suigrač Antonio Boban s 20 poena. Andrej Štimac bio je najbolji u porazu Kvarnera s 15 poena, a Mario Pešut je dodao 11 poena i 6 asistencija.

Kvarner 2010 – Škrljevo 67:93 (22:24, 17:27, 10:26, 18:16)

Kvarner 2010: Barnjak 8, Veljačić -, Pešut 11, Butorac 3, Vucić 6, Antunović 0, Kučan 6, Vujičević 2, Miličević 9, Štimac 15, Kalpić 7.

Škrljevo: Cook 3, Štemberger 9, Juričić 4, Boban 20, Hrnjkaš 3, Perković 5, Konjević 31, Radunić 12, Williams 4, Molnar 0, Dubelj 2.

www.basketari.com