Odličnim prvim poluvremenom Škrljevo je steklo prednost koju su uporni Osječani stigli, ali u završnici su Bakrani ipak bili spretniji.

Ni jedni ni drugi na samom početku nisu uspjeli razviti veću prednost, no nakon and-onea Radunića i trice Stipčića Škrljevo u šestoj minuti ide na +6. Odličnim protokom lopte i kreativnim proigravanjima Škrljevo je mučilo zbunjenu gostujuću obranu, a ubrzo su Zeleni stigli do +11 nakon serije 11-0. Kad su Vrijednosnice uspjele povezati 4 poena, Stipčić i Boban uzvratili su tricama za +15, a nakon 10 minuta bilo je 28:17 za Škrljevo.

Dečki Damira Rajkovića svojim su konstantnim napadom održavali svoju prednost, no par naivnih propusta u obrani ipak je omogućilo Osječanima da budu na životu. 2 minute do kraja poluvremena približili su se gosti vođeni Joisom i na -6, ali ipak aktivirala se i ubrzala ofenziva Zelenih te Radunić, Nash(poster zakucavanje na Krajini!), Perković i Williams dovode poenima Škrljevo s 51:40 vodstvom na odmor.

Slično startu utakmice krenula je i treća dionica, no napadačka rezerviranost obaju takmaca naravno više paše Škrljevu koje drži svoj lijepi plus. Ali 4 izgubljene lopte zaredom koštaju onda domaće jer VROS radi 8-0 i odjednom dolazi na -3. Uvukla se nervoza kod Škrljeva, Williams ne uspijeva pogoditi ni bacanja u tom razdoblju. Zatim Konjević i američki razigravač donose malo mirnoće svojim šutevima, a da s većom prednosti Škrljevo otiđe u zadnji dio mogao se pobrinuti Štemberger, međutim on promašuje tri šuta zaredom i samo s +1(58:57) ide se dalje.

Ušli smo tako u napetu četvrtu četvrtinu gdje se počelo igrati koš za koš, a Škrljevo je dobilo svog junaka prvo u Bobanu koji je predvodio ekipu u prvih 6 minuta te zadnje dionice, da bi se onda jako razigrali Perković i Stipčić. Ovaj dinamični duo odveo je poenima i kreacijom svoje do +11 i Osječani su bili sve dalje, da bi Konjević svojom tricom minutu i pol do kraja čini se riješio većinu dvojbi oko pobjednika. Činilo se jer uporni gosti rade seriju 8-0 i dolaze na -4. Ipak u zadnjem napadu Perković je zabio, a Brokeri nisu mogli pogoditi da opet zakompliciraju – Škrljevo je dobilo s 89:81.

Dino Stipčić vodio je Škrljevo s 20 poena(11 od toga u zadnjoj četvrtini) i 5 skokova, Davor Konjević imao je 16 poena, dok je Jasmin Perković susret završio s 13 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Venkatesha Jois vodio je ozljedama oslabljene poražene s 23 poena i 9 skokova.

Sljedeće kolo Škrljevo gostuje kod Zadra, u istom terminu(nedjelja, 17:05). U tom susretu Rajković neće moći računati na Perkovića i Štembergera koji su u Chengduu na finalu 3×3 World Toura.

Škrljevo-Vrijednosnice Osijek 89:81(28:17, 23:23, 7:17, 31:24)

Škrljevo: Konjević 16, Radunić 11, Williams 12, Stipčić 20, Perković 13, Nash 2, Štemberger 2, Jashari -, Barnjak 1, A.Boban 12, Hrnjkaš -, Furlan 0.

Vrijednosnice Osijek: J.Boban 8, Taylor 14, Markulin 14, Jois 23, Turalija 9, Došen 9, Bačić -, Anzulović -, Krajina 4, Vrkić -.

www.basketari.com
foto: Valentina Prokić / Sportcom.hr