Oslabljeni domaći sastav Požege nije mogao zadržati nalete naših košarkaša, pa bodovi odlaze na škrljevski konto…
Prvaci slavonije, ekipa Požege oslabljeni neigranjem dva ponajbolja visoka igrača, doživjeli su dva poraza u prva dva kola kvalifikacija (Hermes i Jazine), međutim riječ je o ekipi koja u sastavu ima prvoligaških igrača koji mogu iznenaditi svaku od ekipa kvalifikacija. U uvodni dio utakmice naši košarkaši loše ulaze, te našu pospanost koriste Štivić i Čelebija, za vbodstvo domaćih 2:7. Ipak koševima Modića, Češkovića i Velčića sve se vraća na početak u ‘5 rezultatom 9:9. Nakon lošeg ulaska, Škrljevo odigrava agresivniju obranu, te skokovima u napadu Milekića i Prostrana dobivamo dodatne napade, pa se nakon 10 minuta odlazi na odmor rezultatom 17:21. Iskusni Norac, Rimac i Pezer ponovno vraćaju Požegu u igru, ali ponovnim skokovima u napadu Škrljevo povećava razliku koju tricom Salamun i Surina još i povećavaju. Na poluvrijeme se odlazi sa 30:41, te je bilo jasno da oslabljeni domaći sastav nema dovljno igrača da bi držali nadu u preokret. S petom osobnom iz igre izlazi Pezer, što je dodatno oslabilo domaće, do kraja utakmice razlika se povećava, odlični Milekić dominira u skoku, priliku dobivaju svi igrači na obje strane te pobjeda odlazi na škrljevsku stranu.
Josip Surina i Marin Modić su nakon dugotrajnih ozljeda vraćeni u sastav i rotaciju, dok je ovoga puta ozlijeđeni Kozlevčar pratio susret sa tribina, dok kapetan Šarčević poradi posla nije mogao nastupiti.
Nakon utakmice u ugodnom smo se druženju bolje upoznali sa ekipom domaćih, a slavonci su još jednom dokazali da su uvijek najbolji gastro domaćini u našim trogodišnjem iskustvu kvalifikacija, te im želimo dobre igre u nastavku prvenstva.
U jakom ritmu kvalifikacija već u subotu od 20:00 sati na Mavrince nam dolazi Hermes Analitica, uz nas jedina neporažena ekipa koja je u ovom kolu pobijedila zadarske jazine. Dvije neporažene ekipe i veliki derbi pravi su poziv svim ljubiteljima košarke da dođu i naprave pravu domaćinsku atmosferu prema novoj pobjedi Škrljeva.