Neprepoznatljivo Škrljevo, u najslabijoj igri ove sezone ipak je imalo priliku za pobjedu, međutim ona je zasluženo pripala šibenčanima…

Bio je to dvoboj dvije momčadi koje su se mogle naći i u Ligi za prvaka da je bilo više sreće, ali i pobjeda u prvom dijelu sezone. Aramis Naglić svoje je pulene uspio reanimirati nakon početnih 1-7, a iz Jollyja je morao otići Damir Milačić zbog nezadovoljstva uprave koja je i pod Ivanom Velićem morala prihvatiti nadmetanje za ostanak. Škrljevo je pobjedu propustilo u posljednjim sekundama produžetka. Matteo Juričić propustio je realizirati dva slobodna bacanja, a pobjeda je opet, kao i u prvom dijelu sezone otišla u Jollyjev autobus. Završilo je 81:85

Osim toga što je Škrljevo utakmicu otvorilo s 0:5 u prve tri minute, unatoč nominalno najjačoj početnoj petorci s dinamičnim trojcem (Kus – Perković – Rogić) iz prve četvrtine treba notirati podatak da se – pokvario semafor. U sedmoj minuti kod vodstva Šibenčana od 11:10 nešto je u elektroničkom smislu jednostavno zatajilo. Kvarovi su otklonjeni nakon šest-sedam minuta, ali su akteri na terenu bili primorani organizirati novo zagrijavanje. Po povratku u kolotečinu utakmice Škrljevo prvi puta vodi (12:11) ubačajem Perkovića), ali se do kraja prve dionice nalazi u zaostatku od pet poena, u kojem će doduše provesti veći dio ogleda.

Već do poluvremena tri će trice zabiti Luka Petković, što će mu na velikom odmoru donijeti učinak od 15 poena kojima će pridodati i pet skokova. Domaći trener Naglić se nedugo nakon spomenutog vodstva našao u negativnoj seriji 0:5 koja ga je ponukala na pozivanje minute predaha. Do kraja prve četvrtine igrao je Dino Šamanić, zabio jednu tricu i ostao zamrznut na klupi.

Šibenska je ekipa bila dobro posložena. Vukao je Gulam, zabijao Petković, Kraljević, Brkić i kapetan Vrlika odrađivali značajan posao u unutarnjoj borbi. Baš je Vrlika povisio tricom na 20:26, bio je to peti gostujući ubačaj izvana u svega jedanaest minuta. Probao je Naglić uvođenjem Mattea Juričića u drugom periodu dobiti na širini, no neće proći dugo a na semaforu će svijetliti 24:34. Domaći kapetan Perković od sredine druge četvrtine igra s tri prekršaja, nije slutilo na dobro za domaće koji su i ovoga puta igrali pred glasnom, ali razumljivo, i nešto malobrojnijom audijencijom.

Nakon vodstva od šest koševa na poluvremenu, domaća je publika prve poene Davora Kusa dočekala u 24. minuti. Dotad je iz igre imao šut 0-5, no počeo je davati svoj doprinos u napadu u trenucima kad je ostale njegove suigrače stala služiti preciznost. Škrljevo je na njegov pogon došlo do vodstva u 26. minuti (50:48), ali je u posljednjih dvadeset sekundi trećeg perioda opet pretrpjelo gostujućih 0:5, uključivo i četvrtu tricu Petkovića.

Po ustaljenoj praksi, Škrljevo bi se priključio, Jolly bi ubacivao u brzinu više i kroz završnicu susreta. S dva Brkićeva ubačaja gosti odlaze na 57:65, uslijedilo je Kusovih 6:0, a onda i namjerna osobna pogreška Segarića (ubačena bacanja Rogića) pa se u zadnje tri minute ulazi s gostujućom prednosti od 67:69.

Rogić i izjednačuje sa slobodnih bacanja, goste (Petković, Vrlika, Segarić) u tri navrata izdaje vanjski šut, ali uspijevaju ugrabiti čak četiri napadačka skoka i slobodna bacanja Vrlike (69:71, 50 sekundi do kraja). Na drugoj strani zabija Kus, a Segarić posprema tek jedno slobodno bacanje. Škrljevo ima vodstvo od 73:72 do posljednje četiri sekunde utakmice, a onda Rogić radi osobnu pogrešku na Segariću koji u rukama ima pobjedu, ali opet zabija tek jedno slobodno bacanje pa se ide u produžetak.

U produžetku nisu mogli nastupati Rogić s jedne i Brkić s druge strane zbog pet osobnih pogrešaka. Dalo je to prostora Juričiću (Škrljevo) dok su gosti igrali s četiri ‘mala’ i Vrlikom. U uvodne dvije minute domaći rade 5:0 (trica Jurice, koš Juričića), ali uslijedit će gostujućih 10:3 s kojima će se ući u posljednjih 35 sekundi susreta. Škrljevo je stajalo u zoni, Jolly je imao pet otvorenih šuteva. Jednog je naprosto morao pogoditi, a učinio je to Petković za vodstvo Šibenčana od 81:83. Posljednji puni škrljevski napad nije realizirao Kus, lopta u posljednjih deset sekundi ipak ponovo dolazi u ruke domaćima koji preko Juričića ne koriste slobodna bacanja. Pečat pobjedi Jollyja daje Petković slobodnim bacanjima.

Liga za ostanak – 1. kolo
VROS Osijek – Alkar 61:49
Kaštela – Zabok 55:87
Škrljevo – Jolly JBS 81:85
Poredak: Zabok 7-4, VROS Osijek, Jolly JBS i Alkar 6-5, Škrljevo 5-6, Kaštela 3-8

Patrik Mršnik, Sportcom.hr