Dvadesetpetogodišnji Josip Ceranja posljednje je pojačanje u redovima Košarkaškog kluba Škrljevo.

Nakon odlaska Dine Cinca u švedski Jamtland Basket uprava kluba s Mavrinaca bila je primorana reagirati u popunjavanju pozcije krilnog centra. S njime je u vrlo kratkom vremenu postignut dogovor, a momčadi Aramisa Naglića priključit će se u ponedjeljak na posljepodnevnom treningu.

– Morali smo reagirati na odlazak Cinca, mislim da smo dovođenjem Ceranje napravili najbolji mogući posao u ovom trenutku. Prostor za djelovanje na tržištu bio nam je u mnogome skučen, rekao je o najnovijem angažmanu Milan Vukajlović, sportski direktor Škrljeva.

Ceranja je proteklu sezonu odradio u A-2 ligaškom okruženju igrajući za prvaka južne skupine, momčad Jazina. Sa zadarskim kolektivom nastupao je protiv Škrljeva u dvije kvalifikacijske utaklmice za popunu A-1 lige, a dobro je poznat u ovdašnjim košarkaškim krugovima budući je od 2010. do 2012. godine nastupao za Kraljevicu s kojom je u prvoj sezoni i osvjio naslov A-2 prvaka. Osim u Kraljevici Ceranja je nastupao za Borik Puntamiku, Stoju, Križevce i Zabok, a iza sebe ima dvije A-1 sezone u posljednja dva spomenuta kluba. I u dresu Križevaca igrao je Ceranja protiv Škrljeva u kvalifikacijama za A-1 ligu prije dvije sezone, tada je njegova bivša momčad bila bolja u doigravanju.

Najnovije pojačanje jasno neće moći nastupiti u prvom susretu za svoj novi klub u A-1 ligi protiv Zagreba, iz kancelarije na Mavrincima javljaju da će pokušati učiniti sve kako bi ga registrirali za sezonu od drugoga kola.

Novinar: Patrik Mršnik