Karlo Uljarević ponovno u zelenom dresu!
🏀Na Škrljevo je sletilo prvo ovosezonsko pojačanje u vidu povratnika u redove zelenih Karla Uljarevića. Popularni Ulja je ostao zapamćen po svojim igrama u redovima Škrljeva, kada je kao “novogodišnji poklon” došao iz Cibone i ostavio dubok trag svojim igrama. Te sezone Škrljevo je igralo finale Alpe Adria Cupa protiv mađarskog Kormenda i upravo je Uljarević uz Barnjaka nosio zelene u toj polusezoni. Iako je u zelenom dresu u sezoni 2018./2019. igrao polusezonu, veze njega i Škrljeva ostale su neprekinute, te je trener Rajković odmah krenuo u dovođenje ovog bivšeg reprezentativca u svim kategorijama, pa i A selekciji Hrvatske. Upravo je trener Rajković sa Uljarevićem i Barnjakom osvojio srebro na U20 Europskom prvenstvu u Izraelu.
Karlo je rođen 20. studenog 1998. u Osijeku. Igra na obje bekovske pozicije, a visok je 193 centimetra. Karijeru je započeo Osječkom Sokolu, a onda je tri i pol sezone od 2014. – 2018. proveo u Ciboni. Nakon igranja za Zadar u sezoni 2019./2020., posljednje tri sezone igrao je za Goricu.
“Drago mi je da sam se vratio u Škrljevo, kazuje Uljarević. Ovo je prigoda da dobrim igrama pokažem da sam spreman za iskorak prema Europskim ligama, a ujedno da sa Škrljevom napravim dobar rezultat u HT Premijer ligi.”
Tu dolascima nije kraj kazuju iz uprave jedinog HT Premijer ligaša sa sjevernog Jadrana.
„Moramo se pojačati, prošle sezone je naša mlada ekipa dosta patila i prograli smo tek dolaskom Gulina, Šarića i Thorntona, te naredne sezone želimo imati puno bolje rezultate i što manje stresa. Trenutačno je stanje na tržištu takvo da igrači imaju visoke zahtjeve, čekaju opcije iz inozemstva, sve je jako poskupilo i vjerujem da će svima biti teško složiti rostere, ali mi moramo imati dovoljno kvalitete da bi izbjegli situaciju iz prošle sezone, a i kako bi napravili rezultat koji zaslužuje naš Grad Bakar i DepoLink.“ – predsjednik Vice Sep