KK Škrljevo dobio je a na prijedlog Mjesnog odbora Škrljevo, Godišnju nagradu Grada Bakra za iznimne uspjehe u sportu, te uspješnom promicanju Škrljeva i Grada Bakra.

Od predsjednika Gradskoga vijeća gsp. Milana Rončevića plaketu je primio predsjednik Škrljeva Vice Sep, nakon čega je uslijedio veliki pljesak okupljenih uzvanika i gostiju sjednice.

OBRAZLOŽENJE SA SJEDNICE POVODOM DOBIVANJA NAGRADE:

Ponovnim pokretanjem Kluba 2004. Godine nakon 10-tak godina pauze, uprava i članovi Košarkaškog kluba Škrljevo nisu niti slutili do kojih visina će stići njihov Klub.

Iz treće lige Klub se nakon tri godine vinuo u drugoligaško društvo, te je i u njemu nakon tri godine preuzeo vodeću poziciju, pa je tri godine zaredom jedno Škrljevo u konkurenciji većih centara i gradova, klubova sa većom tradicijom i buđetima osvajalo i drugu ligu.

Uz podršku Grada Bakra te Uprave koja nije štedjela svoje vrijeme i novac nije se stalo na regionalnim uspjesima, već su kroz kvalifikacije u dva navrata pokušali ući i u prvu ligu. Strpljivost, učenje, iskustvo i pametni razvoj kluba ipak je urodio plodom i u dramatičnoj utakmici, košem u posljednjoj sekundi protiv bivšeg prvoligaša Hermes Analitice iz Zagreba, Škrljevo je u konkurenciji ostalih kvalifikanata iz svih regija Hrvatske postalo Prvoligašem!

Prvoklasna senzacija, sportska priča koja je zaintrigirala medije, pa su se tih dana o uspjehu kluba iz maloga Bakra raspisali Jutarnji List, večernji, Sportske novosti, rađeni su video prilozi, a članovi kluba redom su pozivani na gostovanja u TV emisijama Zagrebačke televizijue, Sportske televizije, Kanala Ri, dok je HRT Radio Rijeka uz prijenose imala i dvije emisije sa škrljevskim gostima. Pokrenuta je i vlastita TV produkcija, te su utakmice prenošene na RiTv-u, a posredstvom Tv mreža iste su prenošene na područje cijele Hrvatske. Uz veliki uspjeh vrijedi zabilježiti inicijativu Kluba koji je svaku utakmicu animirao bakarske vrtiće, škole, udruge, pa je na utakmicama posjećenost redovito bila oko 600 gledatelja, a kulminacija ljubavi prema klubu i kraju pokazala se na gostovanju u Zagrebu, gdje je klub pratilo 100-tinjak grlatih navijača u prepoznatljivim zelenim majicama.

Navijači, djeca, odlična atmosfera i vrhunski rezultat izbacilo je KK Škrljevo u visine, u sam vrh hrvatske košarke, a slijedeće sezone bakarski klub Škrljevo sučeliti će se velikanima Šibeniku, Splitu, Zagrebu, Kvarneru, Jollyiu, Osijeku…ali i na početku ove priče naučili smo kako Škrljevo na mala vrata ulazi, ali redovito se zadnji smije!