2.05.2018, Zagreb; HT Premijer liga – PLAYOFF

KK Škrljevo – KK Cibona 88:65 (25:24, 19:15, 22:5, 23:20)

Cibona: Jularić, Bilinovac 4, Uljarević 4, Bistrović, Ratkovica 13, Žorić 23, Ćorić, Gilbert 6, Novačić 14, Bošnjak 10, Rozić 8, Ljubičić 6.
Škrljevo: Šarac 3, Štemberger 12, Jashari, Barnjak 14, Boban 5, Hrnjkaš, Perković 21, Konjević 1, Furlan, Janc, Vranković, Stipčić 9.

Statistika utakmice: http://www.fibalivestats.com/u/HKS/871642/
Snimka utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=f9pXaTWSUK0

U sklopu prve utakmice četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, košarkaši Škrljeva gostovali su u KC Dražen Petrović.

Četvrtfinalna serija igra se na dvije pobjede, a u prvoj utakmici više su prikazali košarkaši Cibone i zasluženo stigli do pobjede 88:65. Nakon početnih 8:0 za Cibonu, Škrljevo se vraća u utakmicu te prvo poluvrijeme završava +5 za domaćine. Slijedi treća četvrtina u koju domaćini ulaze puno čvršće i agresivnije prije svega u obrani. Na krilima takve igre Cibona stvara značajnu razliku koju do kraja utakmice znalački kontrolira. U redovima Škrljeva najraspoloženiji je bio Jasmin Perković (21p, 6s, 2a). Sljedeća utakmica doigravanja na rasporedu je ove subote na Mavrincima s početkom u 20:00 h.

Izjava nakon utakmice:
DAMIR RAJKOVIĆ, trener KK Škrljevo

“Ključ našeg pada u trećoj četvrtini je energetske prirode jer nemamo tu širinu kao Cibona. Uz to smo i tanki pod košem i jednostavno na tom polju ne možemo parirati Ciboninoj kvaliteti. Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi.”

“Očekujem da se vratimo ovdje, samo je sad pitanje koliko ću svoje uvjerenje uspjeti prenijeti na ekipu. Uz neku ludu utakmicu pred našim navijačima vjerujem da je sve moguće. Ako uspijemo na Mavrincima do kraja treće četvrtine parirati Ciboni, sve je moguće. Ovo je najuspješnija sezona u povijesti kluba i mislim da smo nakon ovakve sezone zaslužili da se još jednom vratimo u Zagreb.”