Nakon tri i pol mjeseca završena je suradnja Škrljeva i trenera Luke Bujasa.

Nakon loše igre i osmog poraza u devet utakmica Izvršni odbor košarkaškog Kluba Škrljevo odlučio je raskinuti suradnju sa trenerom Bujasom.

“Nažalost, nakon jučerašnjeg teškog poraza i loše igre od Hermes Analitice (77:97) i nezavidne situacije u kojoj se sada Klub nalazi odlučili smo na sastanku Izvršnog odbora Kluba jednoglasno raskinuti suradnju. Imali smo mladog i ambicioznog trenera, međutim rezultat nas nije pratio i žao nam je ali jednostavno Klub mora učiniti određene korake. Luka je vrijedan, odgovoran trener koji je uložio cijeloga sebe u ovaj posao, te smo sigurni da će napredovati i biti uspješan trener u narednim godinama. Na nama je sada težak posao izvlačenja Kluba sa dna ljestvice, a pred nama su važni susreti u kojima očekujemo bolju igru i pobjede.” rekao je Vice Sep, predsjednik Kluba za službenu stranicu KK Škrljeva.

“Imamo dva-tri kandidata za trenera, svi iz naše županije, te ćemo trenera imati u naredna tri dana, do tada će momčad trenirati kondicijski trener Matteo Malovac i pomoćni trener Mirko Ščekić.” – rekao je Milan Vukajlović; sportski direktor Kluba na pitanje o odabiru novoga trenera.

Za portal http://buzzerbeatercro.blogspot.hr Bujas je izjavio:

“Klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Smatram da je težak raspored koji smo imali bio presudan za loše stanje u momčadi. Pokazalo se da ovaj roster karakterom nije ono što sam mislio da jest. S druge strane, borba za ostanak je i dalje aktualna, s obzirom da poraze od momčadi kao sto su Cibona, Cedevita, Jolly, Split i Šibenik nikako ne smatram kiksevima. Realnost ove momčadi su pobjede na domaćem parketu nad konkurentima u borbi za ostanak, a takve utakmice dolaze tek u drugom dijelu natjecanja. Hvala Upravi kluba na čelu s predsjednikom Sepom na ukazanom povjerenju. Škrljevo ima odlične uvjete za rad i sve mogućnosti da stvori jednog stabilnog prvoligaša te ako će ga ovaj potez voditi prema tome cilju, prihvaćam ga u potpunosti!” – kazao nam je Bujas.

Pred košarkašima Škrljeva je zahtjevna utakmica 10.kola A1 lige ove subote kod kuće protiv Vrijednosnica Osijek u dvorani Mavrinci, zatim gostovanje u Gorici, te Zadru, pa u posljednjem kolu primorski derbi sa Kvarnerom 2010 kod kuće.