Već desetak dana novi stanovnik Škrljeva je tamnoputi košarkaš iz New Yorka koji je izazvao opće zanimanje, kroz intervju ćemo odraditi uvodno upoznavanje.

Nakon odlaska trenera Naglića, prestanka igranja Davora Kusa, rastanka sa Rogićem, Perkovićem, Ceranjom, Surinom i ostatkom ekipe, pred KK Škrljevom je bio posao redizajniranja momčadi. Trener Luka Bujas među prvim željama označio je i američkog braniča Briana Williamsa koji je odigrao zapaženu ligu za ostanak u dresu Kaštele. Sa 16.7 poena po susretu i vrlo dobrom obranom ovaj 185cm brzi bek sigurno će pomoći Škrljevu. Odmah od prvoga treninga pokazao je da može i puno više od uvodnih brojki, dok je svojom pristojnošću i radnim navikama zaradio simpatije suigrača i trenera.

Brian, reci nam nešto o sebi:D

Dolazim iz Quennsa, New York, imam 24 godine, studirao sam na Jacksonville State University, obožavam sport, košarku, igrao sam i baseball, ali sam ipak odlučio posvetiti se košarci i lopti koju ganjam već od treće godine.

Što si studirao i kakav je život na koledžu?

Studirao sam ekonomiju i psihologiju, a to razdoblje života je bilo predivno, zabavno, uzbudljivo i ludo. Ipak mi je bilo puno lakše jer sam imao sportsku stipendiju, te sam svojim roditeljima uvelike olakšao financiranje obrazovanja.

Kako se tvoj Jacksonville State University držao u NCAA1 diviziji?

 Bili smo u sredini tablice, srušili smo i neke rekorde, vjerujem da smo mogli i bolje i malo je nedostajalo da napravimo pomak prema glavnom turniru. Svojim igrama sam na koledžu vrlo zadovoljan jer sam drugi strijelac JSU u povijesti što nije mala stvar.

Prošloga proljeća si sitigao u Hrvatsku, u Split, a onda proslijeđen u Kaštelu, kako je do toga došlo?

Moj agent mi je preporučio Hrvatsku zbog jačine lige, njenog praćenja i činjenice da iz Hrvatske dolaze odlični košarkaši, sa sjajnim karijerama, a ja sam želio igrati ligu koja se prati, koja ima jake momčadi i ujedno i dobre prilike za napredak moje igre. Sa igrama u Kašteli sam zadovoljan, smatram da nismo trebali ispasti iz lige, jer je momčad po meni bila solidna, nikako najslabija.

Sada si u Škrljevu, kako ti se čini?

Odlično mi je, iznenađen sam koliko su me dobro primili svi, od trenera, do suigrača i uprave, svi se trude da mi je što ugodnije. Odlično okruženje za igrati košarku. Rekli su mi da sam prvi stranac u povijesti Kluba, stoga se želim i dokazati i ostaviti trag

Što su tvoji ciljevi ove godine?

Želja mi je igrati što bolje, podignuti nivo igre i zajedno sa timom ostvariti više pobjeda nego su imali prošle sezone.

Kako ti se sviđa Hrvatska?

Predivna i mirna zemlja, sve je puno mirnije nego kod mene u New Yorku i to mi odgovara. Ljudi su jako susretljivi, prijazni i meni jako važno da gotovo svi znaju engleski, to je zaista meni jedno veliko ugodno iznenađenje, meni je s time olakšan boravak u Škrljevu i Hrvatskoj. Hrana i vrijeme su predivni. Trudim se naučiti hrvatski, neke osnovne pozdrave već znam, kao i brojanje do 11. Razlika u načinu života ovdje i u NY je velika, cijela Hrvatska ima manje stanovnika od NY, ali meni to odgovara, osim činjenice da se ovdje sve zatvara poslije 23 sata, dok kod je nas sve i uvijek otvoreno, to je možda samo naša navika da ukoliko nam nešto treba ne čekamo, nego odmah kupimo ili nabavimo, ali navikavam se.

Za kraj poruka navijačima Škrljeva.

Očekujte dobre stvari od mene i momčadi ove sezone, dobro radimo i vjerujem da rezultat neće izostati, trener Bujas i uprava vjeruju u nas i vjerujte bit ćemo jako dobri!

Toliko za sada u uvodnom upoznavanju, za sve drugo se pobrinite sami, Brian je pristupačan i jednostavan košarkaš koji želi preko Škrljeva ostvariti što bolje igre, za sebe i momčad! I još jedna mala tajna, za naše pratitelje, Brianu se uskoro u momčadi možda priključi i jedan njegov bivši suigrač i cimer sa Jacksonville koledža (broj 33)!

Vidimo se na Mavrincima!