” Pohvalio bih sve igrače, posebice naša dva ‘senatora’. Jasmin Perković odradio je lavovski posao na obje strane terena, a Davor Kus je prikazao odlike pravog lidera ove momčadi. ” – kaže Naglić.

Košarkaši Škrljeva još su jednom ispisali povijest regionalne košarke. Nakon što su se proljetos kvalificirali u A-1 ligu, u istoj su deset mjeseci kasnije svladali svog primorskog rivala, momčad Kvarnera 2010. I to na riječkom parketu! Rasplet je to situacije kakvom se vjerojatno nisu nadali ni najvatreniji navijači kluba iz istočnog zaleđa Rijeke, znajući pritom da je Kvarner momčad koja je svojim predstavama u ranijoj fazi sezone već osigurala nastup u Ligi za prvaka. Škrljevo se istoj još uvijek otvoreno nada, pobjedom nad Kvarnerom skupilo ih se sedam, ovo je prva s gostovanja.

” Ovo je velika pobjeda za klub, za sve nas koji smo na bilo koji način vjerovali u veliki potencijal ove momčadi. Pohvalio bih sve igrače, posebice naša dva ‘senatora’. Jasmin Perković odradio je lavovski posao na obje strane terena, a Davor Kus je uz već poslovično dobar šuterski učinak prikazao odlike pravog lidera ove momčadi, i na parketu i na klupi gdje je bio od velike pomoći svojim mladim igračima. ” – rekao je Aramis Naglić, trener Škrljeva.

Utakmicu je odlučio voljni moment. Kvarner je u drugom poluvremenu izgledao prilično tromo, možda i zbog nekih taktičkih pogrešaka trenera Mancea. Ostalo je to kažnjeno s gostujuće strane. Naglić je pogodio s Ceranjom i Perkovićem pod koševima, svoje je učinio i Roko Rogić s pozicije razigravača. Ulogu ‘zaštićenog’ u drugom je dijelu preuzeo Bilalović koji također može pogoditi izvana pa se time neutralizirao nešto slabiji ulazak u utakmicu dvojca Živko – Radunić.

” Bila je procjena da ćemo s Bilalovićem moći biti konkretniji u šutu. Otvorilo je to mjesta i za Juričića koji je na dobar način, posebice njegovom agresivnijom obranom podrezao krila Kvarnerovim igračima. Ceranja je odgovorio s pravom utakmicom, zabio tri trice, rješavao situacije u pick-igri zajedno s Perkovićem. Mislim da smo pokazali svoju vrijednost, tim više što smo uspjeli svladati jednu pravu momčad na njihovom terenu, bez obzira na stanje u kojem se ona nalazi u ovom trenutku. ” – rekao je Naglić.

Njegova sljedeća poruka bila je u mnogočemu znakovita. Sustav natjecanja nemilosrdan je upravo prema ekipama koje moraju u borbu za ostanak, a u regularnom su dijelu prvenstva uspjele svladati neke od ekipa iz gornjeg doma. Naime, prva ljestvica Lige za ostanak formira se na način da se zbrajaju svi međusobni omjeri s ostalim ekipama iz prvog dijela sezone. To u prijevodu znači da se Škrljevu, u slučaju svrstavanja u Ligu za ostanak brišu pobjede protiv Kvarnera, Splita i Alkara, ako on bude peti i izbori Ligu za prvaka. Možda ništa neće značiti ni eventualna pobjeda protiv GKK Šibenika u sljedećem kolu, stoga je ono sljedeće gostovanje jako važno.

” Za dva tjedna gostujemo u Kašteli, to je za nas, rekao bih čak i utakmica sezone. Psihološki bi bilo jako važno kada bismo ondje uspjeli uzeti bodove, posebice ako budemo morali u Ligu za ostanak jer će nam dvije pobjede protiv Kaštele jako puno pomoći. Ta se ekipa isto tako pojačala (dovođenjem Williamsa i Žitka, op.a.), želja im se spasiti i ostati u ligi, a u Ligi za ostanak svaka će utakmica biti domaćinska pa je pobjeda na strani i sada, pri zbrajanju i stvaranju tablice vrlo bitna. Taj je sustav po meni stupidan, nadam se da će i on jednog dana doći na dnevni red Stručne komisije kao i situacija oko zaštićenog godišta. ” – kaže Naglić.

Škrljevo je napravilo vrhunski posao protiv Kvarnera, ali dakle, ostaje pitanje hoće li se ono vratiti naplaćeno u zlatu. Hoće, jedino ako se dohvati peto mjesto, za što će trebati pobijediti u preostala tri nastupa u regularnom dijelu sezone. Prvi je na redu GKK Šibenik, sljedeće subote (17.10 sati) pred kamerama nacionalne televizije.

” Još je dug put pred nama, toga smo svi zajedno svjesni. Razgovarali smo i prije utakmice protiv Kvarnera o tome. Susret s regionalnim rivalom nije trebao posebnu motivaciju, svi su odigrali na razini koju je takva utakmica od njih tražila, sada ponovo treba raditi. Imamo pravo sanjati, znamo da smo sposobni igrati protiv svih ekipa, to nam je pokazala ova utakmica s Kvarnerom. ” – kaže Naglić.

www.sportcom.hr

Autor: Patrik Mršnik