Kada su ti trice na 3-27 i kada nemaš jednog kvalitetnog igrača kao što je Perković, onda teško možeš doći do nekog kvalitetnijeg rezultata, kaže Naglić.

Iako se na Mavrincima s početkom nove natjecateljske sezone zasad mogu nabrojati samo porazi, nema upaljenog zvona za uzbunu na škrljevskoj klupi. Prvenstvo je tek počelo, a četiri uvodna poraza mogu se i bez traženja alibija pripisati teškom rasporedu. Tri gostovanja (Zagreb, Velika Gorica, Bedekovčina) ostavila su za sobom trag posljedica po novog A-1 ligaša, baš kao i tijesni domaći poraz protiv šibenskog Jollyja. Ipak, koliko god je prošlost obojena sivilom, toliko se izabranici Aramisa Naglića, a i on sam mogu radovati budućnosti koja počinje već u petak. Na Mavrince dolazi VROS Osijek, momčad koja također do sada nema upisanu pobjedu u novoj sezoni. Slavonci su se u svom Gradskom vrtu u subotu dobro držali protiv lidera Zagreba, ali za više od poraza (64:67) nisu imali snage…

– Osijek je bez obzira na situaciju koja je dosta slična našoj momčad koju mi ni pod koju cijenu ne smijemo olako shvatiti. Zagreb u subotu možda i jest igrao bez Vladovića koji za njih znači pedeset posto ukupnog uspjeha, ali i bez te činjenice Osijek je ekipa koja zna igrati košarku. Niti od jedne momčadi u prva tri nastupa nisu izgubili s velikom razlikom, mi ćemo itekako morati biti na razini da bismo stigli do prve pobjede, kaže Naglić.

U subotu kod Zaboka – nije išlo. Bez Jasmina Perkovića kojeg muče leđa krenulo je Škrljevo u prvoj četvrtini s već dobro uhodanim problemima. Dvadeset i devet primljenih koševa za deset minuta možda su bili i otponac domaće pobjede, jer Škrljevčani su igrali sve bolje kako je utakmici dolazio kraj. Da se barem imala za igrati ‘peta četvrtina’, kad već gosti nisu mogli sustići Zagorce u regularnom dijelu susreta i izboriti produžetak. A nisu bili bez šansi…

– Znamo i sami koliko nam Perković znači i koje kvalitete donosi. Njegov izostanak nas je prisilio na drugačije vidove rotacije pa su neki igrači koji su u uvodu sezone igrali manje jučer dobili i na solidan način iskoristili prigodu. Ipak, plašljivo smo ušli u susret, kasnije smo se digli u obrani i odigrali možda i najbolje poluvrijeme u tom segmentu. Primili smo dosta malih sedamdeset i dva koša u gostima kod Zaboka. Ali, kada su ti trice na 3-27, i kada nemaš jednog kvalitetnog igrača kao što je Perković, onda teško možeš doći do nekog kvalitetnijeg rezultata, kaže Naglić.

Dobru je partiju prije svih u subotu odigrao Igor Trbović, dosad uvijek trinaesti igrač u rosteru. Dvije trice, deset poena, učinak kakav je lanjskih sezona bez ustupaka znao ostvarivati protiv A-2 momčadi. Svoje je minute dobioVelčić, i to onda kad je na klupi bio Radunić, a u igri umjesto njega Bilalović koji je razveselio Naglića. Je li ovo bio samo blijesak škrljevskih starosjedioca, ili će Naglić na njih moći ozbiljnije računati u narednom periodu?

– To su dva iskusna igrača koja će u svakom trenutku znati pomoći momčadi. Njihov jedini nedostatak je nešto manji broj treninga u odnosu na ostatak ekipe, ali u subotu su pokazali da kada daješ pravu energiju u utakmici, da će doći i tome adekvatan učinak. Dobili smo Josipa Ceranju koji će u formi još rasti, bitno je da imamo veću mogućnost rotacije kako bi naša dva zaštićena igrača na pravi način mogli osvježavati. Bilalović je odigrao dobru rolu, to također moramo reći, kaže Naglić.

Kako riješiti problem tankiranja u prvoj četvrtini!? Jolly je stavio trideset, skoro pa se to može reći i za Zabok. Trebat će petorku uskladiti s konstitucijom protivnika. Subota to nije donijela pa je velike probleme Raduniću stvarao Vuković koji je podjednako kvalitetno s njime izlazio na kraj i u reketu i na vanjskom šutu koji mu također nije stran. Starter je bio i Warren, igrač koji bi opet mogao euroligaškim putevima.

– Ta je utakmica sada iza nas. Dobio sam odgovore na još neka pitanja uoči za nas vrlo važne utakmice protiv Osijeka. To je prvi nastup kojeg shvaćamo kao favoriti, utakmica koju bi trebali moći privesti kraju u našu korist. Ponavljam, neće biti jednostavno, mi najprije psihološki, a onda i trenažno moramo biti spremni za taj dvoboj. Ovaj loš start i četiri poraza, to sada treba arhivirati i krenuti dalje, sada nas zanima samo ta utakmica s Osijekom, kaže Naglić.

Patrik Mršnik / Sportcom.hr
Foto: Krešimir Černeka / Creativemedia