Prijenos uživo

28 Pro Štemberger: Cijelu karijeru igram na istom nivou

Mi nemamo dovoljno široki kadar igrača da bismo mogli igrati na razini sa Splitom. S Jazinama ili Kaštelom se ne osjeti toliko kada nam netko nedostaje, ali Split ima širinu...

 Košarkaši Škrljeva godinu su zaključili porazom u gostima kod Splita.

Završilo je 97:75 za domaće, a iako se Škrljevo dobro držalo do poluvremena nisu uspjeli izdržati ritam ni agresivnost Splita.

- Rezultat je realan s obzirom na igru u obrani. Do poluvremena 50 poena, skoro 100 na kraju, očekivano, ako se zna da smo igrali  bez Stipčića, Perković je igrao 20-tak minuta. Mi nemamo dovoljno široki kadar igrača da bismo mogli igrati na razini sa Splitom. S Jazinama ili Kaštelom se ne osjeti toliko kada nam netko nedostaje, ali Split ima širinu, agresivno igraju u obrani, imaju puno više jačih utakmica iza sebe jer igraju ABA 2 ligu, kaže košarkaš Škrljeva Siniša Štemberger nakon splitskog poraza.

Škrljevo će imati vrlo kratak odmor jer već 6. siječnja igraju utakmicu Kupa sa Hermes Analiticom na Mavrincima.

- Želimo na Final Eight gdje će igrati najbolji klubovi i zato moramo pobijediti Hermes. Doma smo nepobjedivi i to trebamo zadržati. U Kupu je sve moguće, favoriti mogu pokleknuti i trenutno nam je to prioritet. Prvenstvo se nastavlja tek krajem siječnja, dodaje Štemberger.

Ostanak u ligi Škrljevo je osiguralo i zato se već polako počinje spomiljati Final Four u prvenstvu, no iskusni igrač smatra da je još prerano za govoriti o tome.

- Tek smo odigrali 11 kola, cijeli drugi dio je ispred nas i teško je bilo šta prognozirati. Dosad smo igrali sa lakšim protivnicima kući, pobjeda u gostima kod Zaboka je bila van očekivanja, no trebali bi poraditi na tome da takvih pobjeda bude još. Da se sa jačim protivnicima držimo do kraja utakmice, a ne samo jednu ili dvije četvrtine kao protiv Splita. Nismo im bili ni blizu. Vidjet ćemo kako će biti kada počnu ozbiljna gostovanja. Izuzev Cibone, Zadra i Cedevite koji su u višoj kategoriji sa svima ostalima možemo igrati ravnopravno. Treba ići utakmicu po utakmicu, bez prognoza, mišljenja je iskusni košarkaš.

Štemberger je iskusnik u momčadi Škrljeva. Bez obzira na godine, još uvijek se odlično nosi sa zahtjevima na parketu.

- Cijelu svoju karijeru igram na istom nivou. Možda to ne očekuju od mene, ali očigledno me tijelo dobro služi. Srećom, ozljede su me mimoišle, imam volje i želje, a po meni je to presudno. Iskustvo i čitanje igre u mojim godinama je samo plus. Nadam se da će me zdravlje i dalje služiti, zaključio je 38-godišnji  Štemberger.

www.sportcom.hr