Prijenos uživo

O klubu

KK Škrljevo je klub iz istoimenog mjesta u zaleđu Rijeke, svega 7 km od njenog centra, iznad bakarskog zaljeva, te zajedno s Kukuljanovom, Krasicom, Praputnjakom, Hreljinom, Zlobinom i samim Bakrom čini područje lokalne samouprave Grad Bakar.

Klub je osnovan još 1973. godine kada su Krasica, Bakar i Hreljin imali nogometne klubove i dogovoreno je da će škrljevčani imati košarkaški klub, prvi na ovim prostorima. Ubrzo se krenulo u ostvarivanje ove ideje grupe entuzijasta i klub je zaživio te počeo svoja natjecanja u ondašnjim općinskim i regionalnim ligama. Cijelo mjesto je živjelo za klub, utakmice su se igrale vani, na betonu, a podržavale su ga i sve ostale udruge, pa je tako na utakmicama znalo biti cijelo mjesto, uz zvukove limene glazbe i veselih maškara. Klub je imao i veliku financijsku pomoć, pa su tu bile Riječka banka, Luka Rijeka, Jadrolinija, ali i druge lokalne firme, međutim klub je znao zaraditi i sam organizirajući turnire, maškarane noći, košarkaške noći uz glazbu i ples, ali to su bila druga vremena, vremena kada su ljudi bili vani, u parku, crkvi, domovima kulture i što je bilo najvažnije svi su bili aktivni, željeli su pomoći i biti dio kluba. Tih godina klub je igrao utakmice sa Zlatnim otokom (Krk), Partizanom (Plaški), Kvarnerom, Crikvenicom, Vinodolom, Slogom, Ličom, Bajerom, Esperantom, Klanom, Matuljima, Porečom, Lošinjom, Rabom i svim ostalim klubovima kroz gotovo puna dva desetljeća djelovanja. Međutim Klub se gasi početkom ’90-tih, da bi se opet na inicijativu par mladih škrljevčana, ljubitelja sporta i nekolicine veterana opet osnovao, te uz veliku pomoć Grada Bakra, lokalnih poduzetnika i volontera opet profunkcionirao. Trenutačmo Klub prolazi kroz najbolje razdoblje u povijesti, konstantni vrh seniorske lige, brojne omladinske ekipe i društvena događanja u organizaciji Kluba jamac su budućeg djelovanja i novih uspjeha.

U sezoni 2011/12 seniori osvajaju treće mjesto, da bi 40.godišnjicu kluba u sezoni 2012/13 okrunili osvajanjem prvenstva i nastupom u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu! Ovo razdoblje će svima ostati u najboljem sjećanju, odigrana je kvalifikacijska liga za ulazak sa prvacima Dalmacije, Zagreba, Zagorja i Slavonije i u toj konkurenciji Škrljevo je bilo drugo, iza Šibenika koji je ušao u prvu ligu. Zahvaljujući drugom mjestu odigrali smo dodatne utakmice za ulazak sa prvoligašem Križevci koji su nas jedva savladali u dvije utakmice i ostali u prvoj ligi. Zauvijek će ostati u sjećanju puna dvorana Mavrinci protiv pulske Stoje, Šibenika i Križevaca, a prijenos uživo na TV SportKlub iz legendarnog Baldekina je najveća promocija Kluba i ovoga kraja u povijesti. Međutim ovi uspjesi velikog kluba iz malog mjesta samo su još veći poticaj da u budućnosti budemo zadovoljni samo sa pogledom prema gore, uvijek ambiciozno i samo najbolje za svoje Škrljevo i bakarski kraj!