Novosti iz svijeta košarke
  1. Industrijska zona Bakar te nagrađuje na utakmici protiv Cibone
  2. Gulin i Šarić pojačanja za Ligu za ostanak
  3. Nažalost poraz od Bosca u Trnskom
  4. Pobjeda protiv Šibenke!
  5. Nažalost poraz u Sinju

O nama

O NAMA

KK Škrljevo je klub iz istoimenog mjesta u zaleđu Rijeke, svega 7 km od njenog centra, iznad bakarskog zaljeva, te zajedno s Kukuljanovom, Krasicom, Praputnjakom, Hreljinom, Zlobinom i samim Bakrom čini područje lokalne samouprave Grad Bakar.

Klub je osnovan još 1973. godine kada su Krasica, Bakar i Hreljin imali nogometne klubove i dogovoreno je da će škrljevčani imati košarkaški klub, prvi na ovim prostorima. Ubrzo se krenulo u ostvarivanje ove ideje grupe entuzijasta i klub je zaživio te počeo svoja natjecanja u ondašnjim općinskim i regionalnim ligama. Cijelo mjesto je živjelo za klub, utakmice su se igrale vani, na betonu, a podržavale su ga i sve ostale udruge, pa je tako na utakmicama znalo biti cijelo mjesto, uz zvukove limene glazbe i veselih maškara.

Klub je imao i veliku financijsku pomoć, pa su tu bile Riječka banka, Luka Rijeka, Jadrolinija, ali i druge lokalne firme, međutim klub je znao zaraditi i sam organizirajući turnire, maškarane noći, košarkaške noći uz glazbu i ples, ali to su bila druga vremena, vremena kada su ljudi bili vani, u parku, crkvi, domovima kulture i što je bilo najvažnije svi su bili aktivni, željeli su pomoći i biti dio kluba. Tih godina klub je igrao utakmice sa Zlatnim otokom (Krk), Partizanom (Plaški), Kvarnerom, Crikvenicom, Vinodolom, Slogom, Ličom, Bajerom, Esperantom, Klanom, Matuljima, Porečom, Lošinjom, Rabom i svim ostalim klubovima kroz gotovo puna dva desetljeća djelovanja. Međutim Klub se gasi početkom ’90-tih, da bi se opet na inicijativu par mladih škrljevčana, ljubitelja sporta i nekolicine veterana opet osnovao, te uz veliku pomoć Grada Bakra, lokalnih poduzetnika i volontera opet profunkcionirao. Trenutačno Klub prolazi kroz najbolje razdoblje u povijesti, konstantni vrh seniorske lige, brojne omladinske ekipe i društvena događanja u organizaciji Kluba jamac su budućeg djelovanja i novih uspjeha.


U sezoni 2011/12 seniori osvajaju treće mjesto, da bi 40.godišnjicu kluba u sezoni 2012/13 okrunili osvajanjem prvenstva i nastupom u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu! Ovo razdoblje će svima ostati u najboljem sjećanju, odigrana je kvalifikacijska liga za ulazak sa prvacima Dalmacije, Zagreba, Zagorja i Slavonije i u toj konkurenciji Škrljevo je bilo drugo, iza Šibenika koji je ušao u prvu ligu. Zahvaljujući drugom mjestu odigrali smo dodatne utakmice za ulazak sa prvoligašem Križevci koji su nas jedva savladali u dvije utakmice i ostali u prvoj ligi. Zauvijek će ostati u sjećanju puna dvorana Mavrinci protiv pulske Stoje, Šibenika i Križevaca, a prijenos uživo na TV SportKlub iz legendarnog Baldekina je najveća promocija Kluba i ovoga kraja u povijesti. Međutim ovi uspjesi velikog kluba iz malog mjesta samo su još veći poticaj da u budućnosti budemo zadovoljni samo sa pogledom prema gore, uvijek ambiciozno i samo najbolje za svoje Škrljevo i bakarski kraj!

KROZ POVIJEST

1973.
Osnovan Košarkaški klub Škrljevo
Skupina košarkaških zaljubljenika osnovala je KK Škrljevo.
1973. 1990.
Natjecanje u gradskim ligama
Klub se natječe u gradskim i zonskim ligama u organizaciji košarkaškog saveza grada Rijeke. Utakmice se većinom igraju na igralištu ispred Doma kulture u centru mjesta. Klub okuplja mlade Škrljeva i okolnih mjesta i sudjeluje u mnogim društvenim događajima koji se organiziraju na Škrljevu.
1990.
Stanje mirovanja
Klub gasi svoje aktivnosti.
2004.
KK Škrljevo vraća se na hrvatsku košarkašku kartu
Nekolicina mladih zaljubljenika u igru pod obručima dolazi na ideju ponovnog pokretanja košarkaškog kluba na Škrljevu. Uz pomoć bivših igrača, koji s oduševljenjem prihvaćaju tu ideju, poduzimaju se potrebne radnje i okupljanje čim većeg broja članova. U prosincu se održava skupština i Košarkaški klub Škrljevo se vraća na hrvatsku košarkašku kartu. Za predsjednika je izabran Nikola Vučinić ujedno i jedan od osnivača kluba sada već davne 1973.
2005.
B1 liga: oformljena je seniorska momčad
Oformljena je seniorska momčad koja započinje natjecanje u B1 ligi zapad u sezoni 2005/06. Utakmice se igraju u sportskoj dvorani u Kraljevici. Prva službena utakmica odigrana je u studenom protiv KK Umag. Pobjeda 71:56 daje dodatnu energiju svim entuzijastima u klubu te se s nestrpljenjem čekaju nove utakmice i novi izazovi. Sezonu završavamo na 6.mjestu od 8 ekipa što je za početak bilo zadovoljavajuće.
2006. 2008.
Prvaci B1 lige
U iduće dvije sezone klub se stabilizira. Ekipa se igrački pojačala i nakon osvojenog trećeg mjesta 2007. u iduću sezonu se ulazi s jasnim ciljem borbe za sam vrh B1 lige. Neizvjesna je borba trajala do predzadnjeg kola kada pobjedom nad KK Matulji uz sjajnu podršku naših navijača osiguravamo plasman u A2 ligu.
2009. 2012.
Stabilni drugoligaši
Ulaskom u A2 ligu zapad ostvaren je do tada najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Kroz nekoliko idućih sezona klub se razvija na svim poljima. Momčad je svakom godinom sve snažnija, uprava stječe potrebno iskustvo neophodno za napredak kluba i novi iskorak. Sve više mladih zainteresiranih za košarku se priključuje klubu. Sve više navijača pohodi tribine nove ˝ ljepotice˝ na Mavrincima gdje smo našli novi dom nakon kratke epizode u Kostreni. Nažalost u ovom periodu smo izgubili našeg predsjednika Nikolu Vučinića. Njega nasljeđuje Vice Sep, dotadašnji potpredsjednik i bivši igrač kluba.
2013. 2015.
Kvalifikacije i ulazak u A1 ligu
U ovom periodu naši košarkaši pružaju sjajne partije i osvajaju 3 naslova prvaka A2 lige zapad za redom čime stječu pravo nastupa u kvalifikacijama za plasman u A1 ligu uz četiri prvaka ostalih A2 liga. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama 2013. i 2014. godine klub ostvaruje plasman u prvu košarkašku ligu 2015. godine. U sjećanju svih navijača ostaju sjajne predstave naše ekipe te godine, a posebno upečatljiva bila je pobjeda u Zagrebu protiv Hermes Analitice u odlučujućoj utakmici košem Ivice Cvitanovića u zadnjoj sekundi. Utakmica će se također pamtiti i po domaćinskoj atmosferi koju je stvorilo stotinjak naših navijača.
2016. 2018.
Jedini prvoligaši u regiji
KK Škrljevo kao jednini prvoligaš u regiji trenutno se natječe u HT premijer ligi. Trenutačno Klub prolazi kroz najbolje razdoblje u povijesti, konstantni rezultat seniorske lige, brojne omladinske ekipe i društvena događanja u organizaciji Kluba jamac su budućeg djelovanja i novih uspjeha.

POKROVITELJI KLUBA

Note: Carousel will only load on frontend.