Dva kola prije kraja prvenstva košarkaški klub Škrljevo po treći put zaredom osvaja naslov najboljega.

Nakon vrijedne pobjede u Crikvenici, posljednja tri kola Škrljevu je potrebna jedna pobjeda za osiguranje nove titule prvaka, a već prva prilika bila je doma sa Kraljevicom. Nažalost, trener Naglić je imao cijeli tjedan probleme sa kompletiranjem sastava, te su nedostajali bolesni Cvitanović, Kozlevčar i Bjelanović, Gržinić koji više nije član KK Škrljeva (otišao na svoj zahtjev), dok su ozlijeđeni Šarčević i Modić susret pratili s klupe, iako je Modić pokušao odigrati, ali više od dvije minute nije mogao.

Kraljevica je dobro otvorila susret sa raspoloženim Govorčinom, Konjevićem i Krstinićem, držala je korak, te i imala vodstvo od 9:10, ali tada kreće serija Škrljeva predvođenog Velčićem koji postiže 13 poena u prvih deset minuta, tricama ga prate Trbović, Surina i Kraljić pa i semafor pokazuje uvjerljivih 31:23.

Do kraja poluvremena u nedostatku rotacije svoju priliku koriste Kraljić i Trbović, Prostran skokovima u napadu donosi pokoji napad više i vodstvom od 49:38 odlazi se na odmor.

Govorčin i Konjević pružaju odličnu partiju izvana, pogađaju sve otvorene šuteve, a velike probleme bez centarskom Škrljevu rade Bobanović i Krstinić skokovima u napadu, nerijetko sa koš faulom. Ipak u utakmici raspoloženih šutera serijom Surine Škrljevo odlazi i na 18 razlike, ali kako se prednost brzo stvori, tako se brzo topila, pa je u posljednjih dvije minute Kraljevica smanjila na jednoznamenkastu razliku, ali Surina i Velčić ponovno vode svoju momčad prema novim bodovima koji sada znače i novu titulu!

Bez izalaska iz igre domaće je predvodio kapetan Velčić sa 25p, 7sk i 3as, pratili su ga sa pet trica Kraljić (16p), sa četiri Trbović (18p), te vrlo dobri Surina i Trbović, dok su goste predvodili Govorčin, Konjević i Krstinić uz dobre dionice Bobanovića i našega bivšeg krasičarca Bruna Frančiškovića.

Ovom pobjedom Škrljevo je matematički osiguralo i treću titulu prvaka A2 Zapad uzastopno, te ćemo predstavljati zapad u kvalifikacijama za prvu ligu također treći put uzastopno što vjerojatno nikome do sada nije uspjelo, te nas od 08.04. ponovno očekuje groznica kvalifikacijskih utakmica!

Do tada su preostala još dva kola, Karlovac u gostima i Pula doma.

ŠKRLJEVO – KRALJEVICA 91 : 78 (31:23, 18:15, 25:20, 17:20)

ŠKRLJEVO: Mitić , Amančić 3, Kraljić 16, Modić 1, Surina 15, Prostran 14, Šarčević, Škerjanec, Kukec, Trbović 18, Velčić 24.

KRALJEVICA: Nuić, Marečić 5, Govorčin 18, Brletić, Protega 5, Konjević 13, Krstinić 15, Đurić 6, Frančišković 3, Paštar, Bobanović 13.