Šibenkin niz stao je na šest pobjeda. ‘Krivac’ je Škrljevo koje je na Baldekinu, nakon produžetka, slavilo s 86:82 i tako potvrdilo prvo mjesto u Ligi za ostanak, dok će Šibenka, kako sada stvari stoje, u posljednjem kolu na gostovanju kod Furnira tražiti pobjedu vrijednu play offa.

Šibenka je nakon prvih 20 minuta vodila 36:31, a onda, kao mnogo puta u Ligi za ostanak, u nastavku ubacila u brzinu više i ostavila suparnika ‘daleko u retrovizoru’. Naime, nakon četiri minuta igre u trećoj dionici semafor je pokazivao velikih 47:31. Činilo se tada da će narančasti upisati još jednu uvjerljivu pobjedu, ali umjesto toga stvari su se u posljednjoj četvrtine zakomplicirale. Šibenka je, naime, dvije minute prije kraja imala lijepih +11 (71:60), ali uslijedila je serija gostiju, pa je semafor 15 sekundi prije kraja pokazivao 72:71. A nakon što je Arslanagić pogodio jedno od dva bacanja, Barnjak je dvije sekunde prije kraja prošao kraj domaće obrane i položio za 73:73, za produžetak.

Drama se istovremeno događala i na klupi Šibenke. Naime, kako su nam naknadno javili iz kluba, treneru Damiru Milačiću je pozlilo, pa je u pratnji liječnika napustio dvoranu. Nadamo se da će s njim biti sve u redu. U toj triler završnici domaću momčad s klupe vodio je Milačićev pomoćnik Petar Maleš, a na parketu su se u dodatnom vremenu bolje snašli gosti i na koncu odnijeli pobjedu kojom su potvrdili prvo mjesto u Ligi za ostanak.

Što se tiče strijelaca, Rebić je kod domaćina ubacio 21 koš, Sinovec 18, Jambrović 12, a Thomas 11 peona, a kod Škrljeva je predvodio Jelenković sa 32 ubačena poena.