Ni u Osijeku nije moglo više od časnog poraza za Škrljevo, iako je do ulaska u trideset i četvrtu minutu susreta gost vodio.

Istina, čudno to zvuči nakon što se pogleda konačan rezultat, ali Škrljevčani su tada imali svoju posljednju prednost na utakmici (60:62).

Osijek je stigao do svoje šeste pobjede koja ga i dalje drži u igri za Ligu za prvaka, a Škrljevo je od nje sada još udaljenije, iako i dalje ne bez izgleda za ostvarivanje senzacije. Za biti blizu trebalo je danas izdržati do kraja. Ponovio se Sinj, Velika Gorica, ukratko – sva ona gostovanja na kojima je sastav Aramisa Naglića padao u završnici. Ovo je bila baš takva utakmica, prepisana od jeseni.

Jasno, kada se prepisuje, prepisuje se od slova do slova, bez uzmicanja. Škrljevo vodi i nakon prve četvrtine (jedan koš viška), a i na poluvremenu kada već tri igrača (Kus, Perković, Rogić) imaju dvije znamenke u rubrici strijelaca. Zakucavanjem Perkovića Škrljevo okreće početnih osječkih 6:2 u svoju korist, a baš Perković u duetu s Matejem Radunićem donosi gostima minimalnu prednost nakon prvih deset minuta. Osijek je u tri četvrtine postigao po osamnaest poena, ali gosti to ne koriste pa ne bilježe odvajanje veće od četiri koša, koliko je bilo na poluvremenu.

Odlaze ipak koševima Kusa i Radunića početkom drugog poluvremena na 39:46, nešto kasnije tricom Perkovića i na 42:51, ali brzo ih hvataju braća Šarac, Matej Karlović i Miše Diminić pa je nakon slobodnih bacanja potonjeg sve u početnom egalu. Do kraja treće četvrtine Osijek radi 12:0, a Škrljevčani ne koriste prvu priliku za bijeg kojom bi se vrlo vjerojatno utakmica u manjoj ili većoj mjeri prelomila na njihovu stranu.

Onu drugu priliku gosti imaju nakon trica Surine i Kusa kojima su otišli na 56:60. Zabio je još Ceranja za ono vodstvo spomenuto na početku priče… I – kraj!

Osijek stiže, Škrljevo od tada do kraja susreta zabija tek jednu tricu (Stipčićeva jedina) iz osam pokušaja, a tako se ne može do konačnog slavlja. Na krilima već spomenutog osječkog trojca kojem se pridodao i Ušić stigli su domaći do vrlo vrijedne pobjede. Škrljevu nije pomoglo ni to što je u utakmici skupio deset napadačkih skokova više od domaćina.

Za kraj, ne manje važna činjenica. Osijek je u dva susreta sa Škrljevom bolji u međusobnom omjeru. Na Mavrincima je u prvom dijelu sezone sastav Aramisa Naglića ostvario pobjedu od sedam koševa prednosti. Razlog više za žaljenje ekipi koja se i dalje potajno nada petoj poziciji, odnosno za sreću domaćinu koji ima realne izglede za dostizanje iste.

www.crosarka.hr