Košarkaši Škrljeva sezonu su završili dvama porazima od Splita u četvrtfinalu doigravanja za prvaka.

Iako je Split bio izraziti favorit očekivao se nešto jači otpor Škrljeva, koji je prije utakmica protiv Splita igrao Ligu za ostanak:

– Od početka sezone tvrdim da Liga za ostanak nije primjerena Ligi za prvaka, nama je trebala barem jedna utakmica protiv Splita da se malo prilagodimo i da odigramo u potrebnom ritmu. U drugoj utakmici vidjelo se da smo bolje stajali, ali teško je cijelu sezonu svesti na te dvije utakmice. Da smo bili kompletni, da smo sezonu uspjeli završiti s kadrom koji je počeo sezonu i koji smo dopunili tijekom sezone, mislim da bi sezona drugačije završila. Slavica i Adway su igrači koji bi nam sigurno puno pomogli u doigravanju, s njima vjerojatno ne bismo ni bili u Ligi za ostanak, kaže trener Damir Rajković, koji ovako ocjenjuje sezonu:

– Moram biti zadovoljan! Sezona je bila izuzetno turbulentna što se tiče ozljeda i nedaća, koje su nas zadesile u sredini sezone. Na ulasku u sezonu izgledali smo jako dobro, imali smo i Marinellija do studenog, on nam je puno pomogao. Nestabilna sezona! Svi smo očekivali da ćemo kući imati jaki teren kao prijašnjih sezona, međutim, lakše smo dobivali u gostima nego kući. Većinu utakmica protiv jakih protivnika dobili smo u gostima, a kući izgubili. Najviše mi je žao publike! Što se tiče sezone, najviše me razočarao Adway kojega smo pustili kući zbog obiteljskih razloga uz dogovor da će se vratiti početkom veljače. Nije ispunio svoje obećanje, to je bio veliki udarac za nas. Slavica se ozlijedio nakon mjesec dana, taman je počeo ulaziti u formu, tu smo izgubili dvojicu jako bitnih igrača. Uz to, Hortmana smo pustili zbog međuljudskih odnosa, nije više mogao funkcionirati s momčadi. Time smo izgubili snagu pod obručima, s Adwayjom i Hortmanom izgubili smo u vanjskoj rotaciji, nismo takav klub da jednostavno možemo nadoknaditi takve igrače, naglašava Rajković.

Sudbina Damira Rajkovića u Škrljevu su stalne promjene u rosteru, Josip Barnjak praktično je otišao, Toni Jelenković vjerojatno odlazi:

– To će biti veliki problem, Barnjak je bio igrač oko kojega smo slagali momčad, on je bio kamen-temeljac… Sada počinje novo razdoblje bez njega, Barnjak sigurno zaslužuje stepenicu više u karijeri, pokazao je da može nositi momčad, ima poene, skokove, asistencije, oplemenio je našu igru. Jelenković je također skrenuo pažnju na sebe, obojica su na širem popisu reprezentacije. Teško ćemo ih nadoknaditi, čekaju nas velike promjene. Trebamo vidjeti u kojemu ćemo smjeru ići, kako ćemo složiti roster za iduću sezonu. Daleko je do početka iduće sezona, a vremena zapravo nema puno, naglašava Rajković.

KK AO Škrljevo postao je stabilni premijerligaš otprilike na mjestu koje je zauzeo ove sezone, za nešto više očito bi trebalo više novca. Hoće li Škrljevo barem ostati na sadašnjoj razini?

– Stabilizirali smo se negdje na pozicijama od 5. do 8. mjesta! Pronalazili smo igrače koji su praktično bili otpisani, igrače koji se kod nas vratili i ponovo skrenuli pažnju na sebe. To me raduje! Postali smo stabilna sredina bez velikih oscilacija, zna se što se želi i što je bitno, znamo koliko možemo! Nikada nismo imali financijskih problema, nikada nismo iskakali iz okvira naših mogućnosti. Smanjeni roster diktirao nam je poziciju! Prošle sezone izgubili smo utakmicu za 5. mjesto, ove sezone završilo smo u Ligi za ostanak zbog slabijeg međusobnog omjera sa Zabokom, to su nijanse… U našem klubu igrači uvijek naprave iskorak, to je kvaliteta kluba i nas koji radimo u struci, možemo pomoći igračima da se vrate u vrh. Nadam se da će tako biti u budućnosti. Vjerujem da ćemo ostati stabilni, normalno je da financijske mogućnosti određuju pozicije. Vjerujem da ćemo zadržati sadašnju poziciju, zaključuje Rajković.

Izvor: SportCom.hr –  https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/kosarka/drugacije-bi-zavrsilo-da-smo-sezonu-uspjeli-zavrsiti-s-kadrom-koji-je-poceo-sezonu?fbclid=IwAR3hCJFwdB9QpzdQ0Qg0l-Bug_7SETDSNvsAT17AZyj4uB7MG0bBXIFKazo