Adria Oil Škrljevo pobijedio je Alkar 98:79 u utakmici 5. kola HT Premijer lige. Bila je to četvrta pobjeda Zelenih, a pet poraz Alkara.

Nakon drugog izjednačenja, u trećoj minuti, Alkar preuzima vodstvo pa na krilima Mladena Tomaševića koji postiže šest koševa uz jednu tricu te Viktora Šarića s isto toliko koševa, dolaze do prednosti 15:9 u 5′. Njima se pridružio i Dominic Gilbert s četiri postignuta koša. Trener gostiju Damir Rajković poziva minutu odmora, pa se Adria Oil Škrljevo vraća u igru. Kapetan Josip Barnjak  postiže osam koševa u prvih deset minuta, uz pet Tonija Jelenkovića, pa Zeleni na mini odmor odlaze sa plus pet 24:19.

Kod Sinjana se u drugoj četvrtini razigrao Šarić koji je u prvih dvadeset minuta zabio 13 koševa. Alkari uspijevaju doći na minus jedan 28:29 u 13′ i tu praktički staju. Gosti sa Škrljeva nakon dvije brze akcije Barnjaka i Ivana Vrgoča u sedmoj minuti odlaze na plus deset 40:32. Iako je Alkar minutu kasnije došao na minus šest (36:42), na veliki se odmor otišlo prednošću gostiju 50:41, nakon što su imali prednost od 11 razlike 50:39.

Nastavak utakmice je u boljoj igri Zelenih, koji su sa četiri trice u 28′ minuti došli do prednosti od plus 19 pri rezultatu 68:49. Na mini odmor otišlo se plus 18 za Adria Oil Škrljevo i rezultat 73:55.

Alkari se bude u na počeku posljednje četvrtine pa nakon dvije trice za redom koje su postigli Šarić, a potom i Roko Gizdavčić dolaze na zaostatak od minus deset 70:80. Kod  gostiju se budi Paolo Marinelli koji sa 12 koševa, od čega jedna trica, odvodi Adria Oil Škrljevo prema pobjedi.

Najučinkovitiji igrač utakmice s 22 postignuta koša, 5 skokova i 4 asistencije je ‘zeleni’ Josip Barnjak , dok je kod Alkara Šarić postigao također 22, iuz 7 skokova i dvije asistencije