Vrlo dobrom igrom naši su košarkaši ostvarili dvadesetu pobjedu i zaključili natjecanje u drugoj ligi, te usmjerili poglede prema kvalifikacijama…

Posljednje kolo druge lige Škrljevo je dočekalo u svojoj dvorani protiv vrlo dobre ekipe Pule, momčadi koja se u jesenskom dijelu uplela u borbu za prvo mjesto, ali upravo je domaćim porazom od Škrljeva i ta ambicija posustala. Sa dvije uvodne trice Vanja Perdija je zaprijetio domaćinu sa 6:14 u 4 minuti, međutim nakon time outa, košarkaši Škrljeva prestaju gubiti lopte, i preko Velčića, Prostrana i Milekića do kraja četvrtine preokreću rezultat i dobivaju prvih deset sa 23:20. Agresivna obrana Škrljeva tjera goste na par izgubljenih lopti koje zakucava Milekić ili skokom u napadu poentira Cvitanović i Prostran. Sa par trica Kraljića prednost se povećava i na poluvrijeme se odlazi sa uvjerljivih 54:37.

Drugo poluvrijeme koristi iskusni i neuništivi Sijamhodžić, te konstantno dobri Rakić, Perdija dodaje još koju tricu i razlika se smanjuje. Bez bolesnog Surine, ozlijeđenog Modića i sa još par načetih igrača, trener Naglić nije imao veliki prostor u rotacijama, ali dobre dionice sva tri juniora (Mitić, Amančić i Bjelanović) pomogle su Trboviću, Milekiću i Kraljiću da dovrše posao. Za kraj utakmice atraktivni alley up Cvitanovića zakucava Milekić za potvrdu pobjede i novi naslov prvaka.

Dvadeset pobjeda i dva poraza (Lošinj i Stoja) rezime su još jedne šampionske sezone Škrljeva treću godinu zaredom osvaja prvenstvo i kroz kvalifikacije traži ulazak u Prvu ligu. Čestitke svim igračima koji su nosili zeleni dres od rujna do danas, kao i treneru Dragojeviću koji je istu vodio do veljače i Nagliću koji je teškom pobjedom u Crikvenici osigurao i potvrdio naslov Prvaka.
Članovi uprave, igrači Škrljeva i Pule, bivši trener Dragojević i Naglić, zajedničkim su čašćenjem nakon utakmice zaključili drugoligašku priču, te su sada pogledi i razmišljanja usmjereni prema prvacima ostalih regija.

ŠKRLJEVO – PULA 1981 96 : 73 (23:20, 31:17,18:23,24:13)

ŠKRLJEVO: Mitić, Amančić 9, Kraljić 16, Milekić 23, Bjelanović, Prostran 15, Šarčević 2, Trbović 15, Kozlevčar , Cvitanović 12, Velčić 4.

PULA 1981: Sijamhodžić 13, Perdija 23, Travica , Mohorović, P. Grašo 4, Radunić 5, A. Grašo 6, Starčević 3, Krizman 5, Antić , Rakić 14, Adrović.