Prvi trening su u odsutsvu glavnog trenera Aramisa Naglića vodili Mirko Ščekić, Naglićev pomoćnik odnosno Leo Klapan, kondicijski trener koji će se o fizičkoj spremi košarkaša s mavrinaca brinuti tijekom cijele sezone.

Košarkaši Škrljeva ovog su ponedjeljka osim novih pojačanja dobili i početak priprema. Bratski, pola je treninga odradio Klapan s fizičkim programom, pola je uvodnog plesa po parketu na Grobniku pripalo košarkaškim finesama bivše g bakarskog euroligaša Ščekića.

Osim imena obznanjenih upravo sa Ščekićeve strane na predstavljanju trojice novih igrača (Perković, Stipčić, Šamanić) na prvom treningu bili su prisutni košarkaši iz regije koji su ili u potrazi za drugom angažmanom, ili na probi u novom A-1 ligašu. Od bivših igrača tremirali su Mladen Šarčević, lanjski kapetan na kojega se u novoj sezoni ne računa na parketu (možda u logistici), bio je tu i Matteo Juričić, bivši razigravač Kvarnera 2010 koji je i izrazio želju za povratkom na Mavrince, kao i Igor Salamun. Njemu pak o niti visi angažman u njemačkom Elchingenu, upitna je konstitucija kluba koji se iz treće probio u drugu ligu za sljedeću sezonu.

Na probi je u ponedjeljak bio dio novopridošlih igrača, ostali će se priključivati naknadno. Oskar Amančić bivši igrač Kvarnera 2010, Karlo Molnar, lanjski igrač Podravca, Matija Bilalović, igrač pristigao iz redova Šibenskog Jollyja, Tomislav Antolović iz Stoje, Petar Madunić iz Splita, svi će oni kroz kolovoz dobiti priliku nametnuti se stručnom stožeru Škrljeva i izboriti nastupe u prvoligaškom društvu. Uz nabrojane, cilj je operativi na Mavrincima dovesti još pokoje ime, a sve će zasigurno dobiti drugačije konture dođe li u tim zelenih Davor Kus.

Novinar: Patrik Mršnik | Fotograf: Krešimir Černeka