Ove subote, počinje novo prvenstvo druge lige u kojemu u konkurenciji 12 klubova naši košarkaši brane naslov prvaka unazad dvije godine…

Domaćim ogledom protiv Kastva, ove subote od 19 sati košarkaši Škrljeva krenut će u lov na treći uzastopni naslov prvaka u zapadnoj skupini Druge lige. Nakon što su dvaput zaustavljeni u kvalifikacijskim turnirima, momci Zorana Dragojevića ne odustaju od svetog cilja, a to je nastup u A-1 ligi sljedeće sezone. Prije dvije godine izbacili su ih momci iz GKK Šibenika, lani su bolji bili novopečeni prvoligaši Kaštela i Gorica. Uzbuđenja u prošlosezonskom pripetavanju nije nedostajalo, a Škrljevčani su već okrenuti novim obvezama.

– Ove se sezone također pripremamo za te kvalifikacije. Smatram da smo dovoljno jaki, zreli i već iskusni u drugoligaškim nadmetanjima, te da naslov prvaka ne bi smio dolaziti u pitanje. U riječkom prstenu ne vidim nam ozbiljnog konkurenta, mogli bi nam priprijetiti Stoja i Pula 1981, za koju smatram da bi mogla iznenaditi ove sezone. Nezgodni su i Jadranka s Lošinja te Kraljevica koja se ponovno vratila u drugoligaško društvo. Nepoznanica će svima biti Karlovac, koji nam se priključio iz centralne skupine, rekao je uoči početka prvenstva Zoran Dragojević, trener momčadi Škrljeva.

Roster je podosta izmjenjen u odnosu na onaj lanjski. Franko Filipović otišao je u Njemačku treću ligu,, Rudolf Jugo angažman je pronašao u Slovačkoj, Zorić je pojačao Crikvenicu, dok su Perić i Ivanovski otišli put Kraljevice. Miran Lipovščak otišao je u Zamet, dok se Marko Milekić nakon odigranih kvalifikacija vratio u Zagreb , no Dragojević ga kani dovesti na polusezoni.

– Od nositelja igre nedostajat će nam Filipović, no na njegovo smo mjesto doveli Krešu Kozlevčara iz Crikvenice, koji je bio točno ono što nam je trebalo. Dobra je stvar i što je s nama Gržinić iz Pazina, a nakon dvogodišnje izbivanja vratio nam se Černeka. Veliko smo pojačanje dobili u Surini na poziciji ‘dva’, jako me zadovoljio i mladi Luka Prostran iz Kastva. Momčad još bolje, planiramo pojačati ritam odigravanjem prijateljskih utakmica preko tjedna, kaže Dragojević.

Njegova ga je momčad impresionirala u pripremnim ogledima, odigrano ih je čak sedam, s naglaskom na nedavno održan turnir u Puli na kojem je zauzeto treće mjesto. Bio je to izvrstan uvod u nove prvenstvene obveze, koje će krenuti već od ove subote kada na Mavrince dolazi Kastav.

– Momčad je to koja nešto bržom i ne pretjerano organiziranom igrom pokušava nadomjestiti nedostatak iskustva. Mi imamo upravo to, mirnoću na većoj razini, veću širinu u rotaciji i prijeo potrebno iskustvo igranja većih utakmica. Naša pobjeda na otvaranju prvenstva ne bi smijela izostati, zaključuje trener Škrljeva.

Šesnaest igrača u rosteru Škrljeva
Nereo Gržinić, Josip Surina, Nikica Šljuka, Luka Prostran, Igor Trbović, Marino Kučan, Marin Modić, Mladen Šarčević, Davor Velčić, Krešimir Kozlevčar, Krešimir Černeka, Luka Mikac, Rudolf Mitić, Matej Kukec, Zlatko Štefančić, Leo Škerjanec

Raspored 1. kola (11.10):
Škrljevo – Kastav
Jadranka – Zamet
Rovinj – Pula 1981
Ghia Staff – Karlovac
Labin – Kraljevica
Stoja – Crikvenica