Košarkaši Adria Oil Škrljeva upisali u 4. kolu Lige za ostanak drugi uzastopni poraz. Nakon što su u prošlom kolu izgubili od Alkara u Sinju bez kapetana Josipa Barnjaka, ovoga puta su poraženi na svom parketu od Šibenke 73:79.

Prva četvrtina protekla je rezultatski izjednačeno na obje strane, gdje su najveće vodstvo imali domaćini od +4, 8:4, tako da možemo reći i da se igralo koš za koš, s dosta brzim ritmom, trčanjem i tranzicijom, a na isteku prvog perioda su nešto uspješniji bili domaćini i vodili su 23:21, na krilima kapetana Barnjaka, dok je na drugoj strani svoju momčad vukao Devon Thomas, koji je ujedno i bio prvi dvocifreni igrač na utakmici.

Do prvog ozbiljnijeg vodstva dolaze domaćini preko 5:0 serije Marija Rajčića i Ivana Vrgoča i rezultat na semaforu je stajao 28:21, no Šibenka nije dozvolila domaćima neko ozbiljnije odvajanje te za manje od dvije minute do 29:29, gdje je većinu poena ugradio već spomenuti Thomas. Utakmica je bila tako u egalu sve do Vucićeve trice na tri i pol minute do kraja druge četvrtine za +8(39:31), a s tom prednošću su domaći otišli i na veliki odmor rezultatom 49:41.

I tu su domaćini stali, a Šibenka je tu šansu objeručke prihvatila i iskoristila. Košarkaši Adria Oil Škrljeva bili su čak pet minuta igre bez ikakvog ubačaja te su vodstvo 55:47 u 24.minuti, gosti stigli do 29.minute i 2:10 serijom postavili konačan rezultat 57:57 prije posljednje četvrtine. U posljednju četvrtinu bolje ulaze domaći košarkaši s ubačajima Vrgoča i Zovka za 61:57, a nakon tog je uslijedila luda serija Šibenčana koji su napravili 12:0 ponajviše na pogon nezaustavljivog Stefana Sinoveca, na što je domaća klupa zatražila minutu odmora.

Odgovor su dobili i uslijedila je pomalo ekspresna serija domaćih od 8:0 za novo izjednačenje u susretu te je bilo jasno da ćemo imati napetu završnicu. Serijom na seriju nešto su bolje odreagirali gosti koji su prvi došli do dva posjeda prednosti, a ključnom realizacijom ispostaviti će se trica gostujućeg kapetana Domagoja Bašića za +4 na ulasku u posljednju minutu. Uslijedio je Zovkov promašaj, a Thomas je na drugoj strani položio i stavio ”točku na i” devete ovosezonske Šibenske pobjede, dok su domaćini ostali osamljeni s 12 pobjeda. Kod domaćina su prednjačili Barnjak s 20 i Vrgoč s 13, dok su kod gostiju najbolji bili Thomas s 23 i Sinovec s 14.