PORAZ OD ZADRA U POSLJEDNJOJ ČETVRTINI 😪😪
🔥Zadar je tek u posljednjoj četvrtini uspio svladati Adria Oil Škrljevo 95:81, dobivši tako susret 13. kola HT Premijer lige i uzvrativši za poraz na Mavrincima u 2. kolu.
🏀Prvo poluvrijeme pripalo je Adria Oil Škrljevu, koji je nakon dvadeset minuta otišlo sa prednošću 47:42. 👏👏Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri. Zeleni imaju početnu prednost 0:2 i 2:4, da bi Zadar preokrenuo rezultat i u 4′ ima vodstvo 10:6. Minutu i pol prije mini odmora Zeleni dolaze do trećeg izjednačenja pri rezultatu 20:20. Ipak, Zadrani na mini odmoru imaju prednost 25:22. Tijekom prve četvrtine kod domaćina istaknuo se Tomislav Mihael Buljan koji je zabio 8 koševa, isto koliko i Ivan Vrgoč kod gostiju.
Druga četvrtina u znaku je gostiju iz grada Bakra. Razigrao se Slavica, koji je za dvadeset minuta zabio 16 koševa uz 7 skokova, a Vrgoč se zaustavio na 12 koševa. Zeleni u 19′ imaju najveću prednost od plus osam 36:44, no domaćin na isteku dvadesete minute smanjuje na minus pet.
Iako je Adria Oil Škrljevo na početku treće četvrtine imalo i plus deset 43:53 Zadar se uspio vratiti, pa se na mini odmor odlazi minimalnom prednošću Zelenih 65:64. Domagoj Vuković sa dvije trice u nizu i Trevor Carter Thomson 7 koševa doveli su domaćina u egal.
Utakmica je prelomljena u 34′ kada se Zadar odvaja na plus deset 82:72, da bi do kraja domaćini povećali prednost za konačnu pobjedu. Najučinkovitiji na utakmici bio je Slavica sa double-double učinkom od 34 koševa i deset skokova, dok je Barnjak postigao 21. Kod domaćina najučinkovitiji je bio Antony Justin Carter sa 17 postignutih koševa.
🎤💚Damir Rajković, trener Škrljeva: “Zadar ima tu kvalitetu i veću rotaciju, mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu i da nas se ne može podcijeniti. Držali smo se do treće četvrtine, kasnije smo pali, izgubili smo malo koncentraciju i malo smo se taktički poremetili jer smo izgubili tri igrača s pet faula.”
🎤🏀Josip Barnjak, igrač Škrljeva: “Dok smo imali neku snagu, mogli zagraditi i mogli uhvatiti neki skok izgledalo je dobro. Čim smo malo pali i kad su imali otvorene tranzicije i skokove u napadu odvojili su se i nismo se uspjeli vratiti. Čestitke Zadru na pobjedi.💚