PORAZOM U ČEŠKOJ ZAVRŠILA SEZONA U ALPE ADRIA CUPU
Košarkaši Adria Oil Škrljeva još su se jednim porazom u samo četiri dana od Slunete iz Usti nad Labom iz Češke rezultatom 81:60, oprostili od nastupa u Alpe Adria Cupu. Bila je to utakmica 6. kola skupine D, koja je odlučena u posljednjih deset minuta. Prvih deset minuta u kojima su obje ekipe dosta griješile pripalo je domaćinu, koji na isteku prve četvrtine ima plus devet 20:11. Poveli su gosti koševima Ivana Vrgoča, ali domaćin uzvraća dvojkom Spensera Svejcara i tricom Ladislava Pecka za 5:2 u drugoj minuti. Nakon prednosti Slunete 7:4, Adria Oil Škrljevo uspio je doći u minimalno vodstvo 7:8 nakon što su za dva u 4′ pogodili Toni Jelenković i Luka Vucić i tu su stali. Domaćin radi seriju 7:0 i prelazi u vodstvo 14:8.
Početkom druge četvrtine Sluneta se odvaja na plus deset 23:13 nakon što je Dalibor Fait pogodio oba slobodna bacanja. Ipak, Škrljevo se ne predaje pa serijom 12:3 u 16′ dolazi na minus jedan 26:25. Za Zelene pogađali su Jelenković tricu, dvojku i slobodno bacanje, Igor Stojanović trojku i dvojku, te Mario Rajčić slobodno bacanje. Dvije minute i 25 sekundi prije kraja prvog dijela Adria Oil Škrljevo još jednom je došlo na minus jedan 31:30 i onda su stali. Toniju Jelenkoviću su svirane dvije tehničke pogreške za redom, pa u 19′ mora napustiti parket. Do odmora domaćin povećava prednost, da bi na isteku dvadesete minute na semaforu stajalo 39:33. Kod domaćina Fait je postigao 12, a Pecka 9 koševa, dok je kod su kod Zelenih Jelenković postigao 10, a Stojanović 8 za prvih dvadeset minuta.
Ulogu razigravača kod gostiju u nastavku preuzima kapetan Josip Barnjak, a budi se i Christoper Hortman koji postiže četiri koša u nizu. Uz njega uspješni su Stojanović i Vrgoč, pa se na mali odmor odlazi prednošću Slunete 56:50.
Posljednjih deset minuta bolje otvaraju domaćini, jer Pecka sa dvije i Fait sa jednom postignutom tricom odvode Slunetu u vodstvo od plus petnaest 65:50. Škrljevo ne može nikako postignuti koš u posljednjoj četvrtini, pa nakon pet minuta igre domaćin ima prednost 71:50, nakon serije 21:0. Zeleni prvi koš i to ne iz igre, postižu nakon šest i pol minuta igre, kada Barnjak koristi jedno slobodno bacanje za 71:51.
Na kraju kod Slunete Fait 18 koševa uz tri trice, Pecka 14, a Svejcar 12. Kapetan Barnjak postigao je 14 koševa kod Adria Oil Škrljeva, Jelenković 10, a Vrgoč i Stojanović po 8.