TRI LOŠE ČETVRTINE, PA POVRATAK, ALI NEDOVOLJNO ZA POBJEDU
Košarkaši DepoLink Škrljeva doživjeli su prvi poraz u ovogodišnjem prvenstvu od Zaboka izgubivši u Gradskoj dvorani Zabok 93:81.
Tricom Lukše Buljevića sa sirenom od table Zabok na mali odmor odlazi s prednošću od plus sedam 28:21. Nakon što je DepoLink Škrljevo u dva navrata na početku prve četvrtine imao plus dva, inicijativu preuzima domaćin zahvaljujući prije svega Amerikancu Robertu Eugene Glasperu koji je postigao 10 koševa uz dvije trice i Buljeviću sa istim učinkom. Kod Zelenih Martin Jelić je postigao tri trice i ukupno devet koševa.
Na početku druge četvrtine Luka Barišić postiže svoj osmi koš za minus pet gostiju 28:23 i tu DepoLink Škrljevo staje. Zagorski lavovi odlaze na dvocifrenu prednost pa u 15′ imaju plus šesnaest 41:25. Gostima ništa ne polazi za rukom u napadu, a obrana je porozna. Domaćini su u tri navrata imali sedamnaest razlike, a na veliki se odmor otišlo prednošću domaćina od plus dvadeset 55:35. Buljević je kod domaćina zabio 17 koševa uz tri trice, a Glasper 14, dok se kod gostiju Jelić zaustavio na 17.
Muke po Zelenima nastavile su se i u trećoj četvrtini koju odlično otvara Marko Perović postigavši devet uzastopnih koševa, pa u 25′ Zabok ima najveću prednost od plus 27 pri rezultatu 64:37. Na mini odmor se otišlo rezultatom 77:58.
Početak posljednje četvrtine u znaku je Zelenih koji su u 33′ uspjeli smanjiti zaostatak na minus deset 77:67, prije svega na krilima Derrycka Thortona. DepoLink Škrljevo je četiri minute i 9 sekundi prijek kraja došao na minus šest 83:77 i imao dva napada za ući u egal, ali su oba napada završila koracima. Neiskorištene prilike gostiju 2,57 prije kraja iskoristio je Buljević koji je četvrtom tricom i 20 košem povisio na 86:77 i tu je prići bio kraj, jer se Zabok odvojio na plus dvanaest 89:77, koja je razlika bila i na kraju utakmice.
Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Zaboka Glasper s 27 postignutih koševa, dok se DepoLink Škrljeva Thorton zaustavio na 20, dok se Griffin Ramme zaustavio na 19 uz dvije trice. Zeleni se okreću petku i domaćoj utakmici s Goricom.