Dok se košarkaši Adria Oil Škrljeva pripremaju za prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja, vodstvo kluba već neko vrijeme pogledava prema idućoj sezoni.

Jedna od opcija koja se je otvorila je ABA 2 liga, u klubu najozbiljnije razmišljaju napraviti iskorak u natjecateljskom smislu.

– Dvije godine smo igrali Alpe-Adria Kup i navikli smo igrati neko natjecanje uz našu ligu, tako da sigurno ne želimo tapkati na mjestu. Takvi smo oduvijek bili, oduvijek smo gledali kako napraviti jedan mali iskorak prema naprijed. Prošle i ove sezone smo se prilagodili ovoj COVID situaciji koliko god smo mogli, ali sada dolazi neko vrijeme u kojem ćemo moći zaigrati još jedno natjecanje uz HT Premijer ligu. Ne smijemo zaboraviti da HKS u najavama ima neko svoje natjecanje zajedno sa Košarkaškim savezom Slovenije i Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, opcija je da se vidi koliko je to natjecanje dobro i atraktivno, a opcija je i ta ABA 2 liga. Već smo jednom imali pozivnicu, očitovali smo se, tada nismo mogli igrati, ali sada su najave da bi se liga mogla igrati turnirski, a mi bismo tu  onda mogli participirati. Nama kao manjem klubu odgovara turnirski sistem, mogli bismo to izgurati. No, moramo prvo završiti ovu sezonu i onda vidjeti.

Je li vas netko kontaktirao po pitanju nastupa u ABA 2 ligi?

– Još nas nitko nije kontaktirao, čeka se da svi završe prvenstva. No, činjenica je da je naš sponzor Adria Oil zainteresiran da se mi uključimo, jer on svoje poslovanje ima i u zemljama u kojima se igra ABA 2 liga. Našem sponzoru je to zanimljivo, oni bi željeli da mi napravimo taj iskorak. Dakle, razgovarat ćemo s Gradom Bakrom, našim sponzorom, HKS-om i ABA ligom, a sigurno ćemo odabrati ono što je najbolje za naš klub. Činjenica jest da je ABA 2 liga atraktivna za nas, činjenica je da bismo si s takvim natjecanjem lakše osigurali roster za iduću sezonu, a vjerojatno bismo lakše došli do još ponekoga sponzora. Vidjet ćemo što nam vrijeme donosi, bit ćemo u razgovorima sa svim stranama, pa ćemo na kraju odlučiti. Ako ABA 2 bude turnirska, vjerojatno će nama biti najzanimljivija.

Ocjena sezone koja, doduše još uvijek nije završila?

– Da je bilo gledatelja ovo bi bila sezona iz snova. Imali smo sve osim gledatelja, vrhunsku atmosferu, stabilnost na svim razinama djelovanja kluba, na parketu, u stožeru. Ova sezona bila je za čistu desetku. Damir Rajković i Mirko Ščekić napravili su veliki posao, na početku sezone bio je veliki upitnik oko svega, na početku nismo možda i najbolje izgledali, ali se vidjelo da je igrače i stožer samo trebalo ostaviti da rade u miru. Oni su napravili momčad.

Razmišljate li već o rosteru za iduću sezonu?

– Vidjet ćemo. Ovisi i o tome što ćemo igrati, koliko ćemo biti atraktivni igračima. Mi financijski ne možemo konkurirati i loviti neke igrače, ali sa stupnjem natjecanja možemo postati atraktivni, zaključit će Vice Sep, predsjednik Adria Oil Škrljeva.

www.sportcom.hr

Kristijan Sirotich