💚Bez Barnjaka i Jelenkovića iz greške u grešku i poraz u drugom kolu Alpe Adria Cupa! 😪😪🏀
Mladi sastav Nutrispointa Ilirije, kojeg vodi otac Luke Dončića, Saša Dončić, pobijedio je Adria Oil Škrljevo 84:73 u okviru 2. kola skupine D Alpe Adria Cupa, te je tako došao do druge pobjede, nanijevši prvi poraz Zelenima u ovogodišnjem izdanju ovog europskog natjecanja.
Ljubljančani bolje otvaraju utakmicu pa nakon dvije minute imaju prednost 4:0 nakon što je Blaž Habot pogodio jedno slobodno bacanje, a potom i Dan Duščak tricu. Usljedio je period igre gdje su se Nutrispoint Ilirija i Adria Oil Škrljevo izmjenjivali u vodstvu do pred početak posljednje minute prve četvrtine, kada se domaćin odvaja na plus četiri 24:20, da bi se na mali odmor otišlo vodstvom domaćina 24:21. Kod Zelenih sa tri postignute trice prednjačio je Ivan Vrgoč, te Paolo Marinelli sa šest postignutih koševa. Kod Ljubljančana iskusni Duščak zabio je dvije trice, Luka Kureš tricu i dvojku.
U drugoj četvrtini domaćin nije ispuštao prednost, iako su gosti u četiri navrata došli na minus jedan. Zeleni su najveću prednost su imali u 19′ lus sedam 41:34, da bi se na veliki odmor otišlo prednošću domaćina 44:39. Nakon dvije četvrtine Vrgoč se zaustavio na 14 koševa uz četiri postignute trice, dok je Habot kod Ilirije zabio devet.
Nakon trideset minuta igre na semaforu je stajalo 57:57, što je bilo prvo izjednačenje na utakmici. Prethodno je domaći sastav imao plus osam u 23′ pri rezultatu 51:43. No, gosti iz Slovenije se nisu predali i sa stalnim izmjenama koje je radio Sašo Dončić uspijevaju doći do neriješenog.
Domaćem sastavu koji je bio lišen usluga Tonija Jelenkovića zbog viroze, a kapetan Josip Barnjak prosjedio je na klupi, jer ga se čuvalo za subotnji susret sa Goricom, nije pomoglo i plus deset 69:59 u 33 minuti. Nakon te razlike domaći je sastav potonu, a za to je najveći krivac Robert Jurković sa 20 postignutih koševa, te dva iskusnika u redovima Ilirije Đuščak sa 17, te kapetan Luka Vončina sa 7. Paolo Marinelli kod domaćina se zaustavio na 18 postignutih koševa, ali i 7 izgubljenih lopti, dok je najučinkovitiji bio Mario Rajčić sa 22 koša uz tri postignute trice.