Košarkaški klub Škrljevo službeno je bogatiji za tri nova igrača, a pregovara se, i to intenzivno s četvrtim imenom, onim Davora Kusa, bivšeg dugogodišnjeg igrača Cibone.

Razgovori s proslavljenim riječkim košarkašem još uvijek su u tijeku, za to vrijeme klub se pojačao Jasminom Perkovićem, Dinom Stipčićem i Dinom Šamanićem. Prvoimenovani igrač potpisao je na dvije sezone, a zasad je najzvučnije pojačanje, tako će biti sve do relativno izvjesnog dolaska Kusa na Mavrince.

Jasmin Perković proteklu je polusezonu odradio u Beču nakon povratka s avanture u Kuvajtu. U svom životopisu ima dva osvojena prvenstva BiH sa Širokim (2004, 2006) te njemačko prvenstvo s Oldenburgom (2009), s kojim je osvojio i tamošnji Superkup. 35-godišnji Riječanim visok 203 centimetra iz domaće se košarke otisnuo prije petnaest godina, nakon igara u slovenskim klubovima (Triglav, Polzela) krenula je ABA-ligaška priča u Zadru, Širokom i Bosni pojačana s grčkim iskustvom u AEK-u odnosno talijanskim u Cremoni.

– Drago mi je da sam ovdje, da pričam s vama i da vam mogu reći par stvari. Još od raije razgovaram s trenerom Naglićem oko prelaska u Škrljevo, prepoznao sam sredinu koja je vrlo ambiciozna. Ove sezone nećemo biti nikome lagan protivnik. Program dovođenja imena za sljedeću sezonu bio je dobar, mislim da bi momčad trebala biti konkurentna svima u A-1 ligi. Prva sezona bit će teška, no s našim iskustvom i kvalitetnim treninzima mislim da sa svime možemo izaći na kraj, rekao je Perković.

Zanimljivo je da je Perković u tijeku prošle sezone u nekoliko navrata bio povezivan s Kvarnerom 2010, no iako je dugo vremena trenirao na Nafti, kolektiv iz Beča bio je prisebniji u njegovom dovođenju. Iz Rijeke svoju su košarkašku adresu promjenili i Dino Stipčić, odnosno Dino Šamanić, dva igrača na bekovskim pozicijama s višegodišnjim iskustvom u A-1 ligi.

– Nadam se da ćemo imati dobru sezonu te da ćemo mi novi na pravi način pomoći Škrljevu. Bio sam prošle sezone na nekoliko utakmica, svidjela mi se sredina koja na pravi način žvi s klubom i za košarku. Zahvaljujem se ljudima iz kluba, nadam se da ću opravdati njihovo povjereje, rekao je Dino Stipčić koji je kao i njegov imenjak Šamanić stavio potpis na ugovor u trajanju od godine dana.

Što se rostera tiče, Škrljevo je zadržalo pet imena od prošle sezone (Surina, Velčić, Prostran, Trbović, Modić), petorica su igrača od ponedjeljka na probi (Molnar/Podravac, Bilalović/Jolly, Antolović/Stoja, Amančić/Kvarner 2010). Uz tri novopridošla imena, valja dodati i trojac priključen iz omladinskog pogona (Štefančić, Mitić, Hrnjkaš). Planiraju se, uz Davora Kusa još poneka imena, sve će se ustaliti puno prije početka sezone koji je zakazan za treći dan listopada.

Novinar: Patrik Mršnik | Fotograf: Krešimir Černeka