Nakon posudbe u Hermesu krenuo sam dalje, sada sam igrač Škrljeva i tu mi se jako sviđa. Svi su me u klubu, počev od uprave preko struke do navijača, prihvatili vrlo dobro, kaže Živko.

Prije dvije sezone bio je juniorski prvak države s Cedevitom, a danas gradi svoju karijeru u Škrljevu. Luka Živko stigao je na Mavrince prije tri tjedna, onda kad je uprava kluba morala reagirati dovođenjem visokog igrača zaštićenog godišta zbog ozljede Marka Jurice. Posuđeni igrač iz Zadra neće moći biti na raspolaganju kroz dogledno vrijeme, no njegov je izostanak Živko popunio na pravi način. U klub je stigla nova energija koju je vrlo brzo prepoznala i publika.

” Nije u subotu bilo trenera Naglića, bio je tu pomoćnik Ščekić koji mi je dao priliku. Nadam se da sam je i u njegovim očima iskoristio. Drago mi je da sam u svojoj prvoj većoj predstavi za klub mogao doprinijeti i začiniti pobjedu protiv Alkara, vrlo neugodnog protivnika. Odigrali smo dobro, pokazali da smo zasluženo tu, pri sredini ljestvice.” – kaže Živko.

Cedevitinu juniorsku titulu osvojio je u društvu s Lovrom Mazalinom, Markusom Lončarom i Ivanom Vucićem kao kapetan te ekipe. Prošlu je sezonu proveo na posudbi u Hermes Analitici, a na jesen se kratko okušao u američkoj srednjoškolskoj ligi. Ta mu avantura nije donijela pozitivnog pomaka pa se vratio u Hrvatsku, upravo na poziv trenera Naglića.

” Počeo sam u Cedeviti još od mlađekadetskih dana, ali se nisam uspio nametnuti u jednoj tako jakoj sredini. Ostat ću mom klubu trajno zahvalan na svoj suradnji koju smo imali. Nakon posudbe u Hermesu krenuo sam dalje, sada sam igrač Škrljeva i tu mi se jako sviđa. Svi su me u klubu, počev od uprave preko struke do navijača prihvatili vrlo dobro.”- kaže Živko.

Škrljevo se sa šest pobjeda još uvijek može nadati plasmanu u Ligu za prvaka iako je konkurencija vrlo velika. Gužva u sredini poretka znači da Škrljevo u preostale četiri utakmice od čega su tri gostovanja mora jurnuti po pobjede. Zadatak je jedan teži od drugoga; nakon regionalnog derbija s Kvarnerom 2010 slijedi domaći obračun s GKK Šibenikom, nakon čega se putuje na dva srednjodalmatinska gostovanja (Kaštela, Split).

” Imamo dobru momčad koja još uvijek može do pete pozicije, ali ako i ne uspijemo bitno je ostati u ligi. Za to sigurno imamo kvalitetu. Osobno, jako sam motiviran dokazati se u ovoj sredini i pred ovakvom publikom. Sada nas očekuje derbi s Kvarnerom, jednom od najboljih ekipa u A-1 ligi. Smatram da nismo bez šansi.” – kaže Živko.

Navijači u zelenom ove su mu subote nekoliko puta skandirali izvikivanjem njegova imena. Ovdje je tek dvadesetak dana, a navijači ga već vole. U čemu je tajna?

” Navijači su ovdje zaista vrhunski. S njima mogu komunicirati i na terenu i izvan njega, mala je to sredina u kojoj se svaki dobar potez cijeni. Ljubav između mene i publike mogla bi se nastaviti – želim i dalje pokazivati srčanost i borbenost, tim više što te osobine publika zna prepoznati i vrednovati. ” – izjavio je Živko.

Sjajni mentori

Živko proživljava jedan od posljednjih stadija u košarkaškom odrastanju uz Jasmina Perkovića, prekaljenog rutinera, kapetana, vođu.

” Sjajan je čovjek Jasmin Perković i na terenu i izvan njega. Dobra je stvar za sve mlade igraće da su Davor Kus i on s nama, to su iskusnici sa stotinama utakmica u nogama. Osobno, učim od Jasmina i pomaže mi. Zahvalan sam mu. ” – kaže Živko.

www.sportcom.hr

Autor: Patrik Mršnik