Dok se ne odrade svi zaostatci košarkaši Adria Oil Škljeva neće znati s koje će pozicije krenuti u doigravanje za prvaka, odnosno tko će im u doigravanju biti suparnik.

Škrljevčani su svoje obaveze iz reguarnog dijela sezone odradili pobjedom protiv Zaboka, u utorak (17 sati) igraju Gorica i Split, u petak (12 sati) Sonik Puntamika i Šibenka.

Momčad trenera Damira Rajkovića na pravi je način zaključila sezonu, konačni učinak od 18 pobjeda i 15 poraza nikoga ne može činiti nezadovoljnim.

– Mislim da smo sezonu dobro odradili, da smo odigrali tako da zaista možemo biti ponosni. Na početku sezone nitko nam nije davao šanse da ćemo doći tu gdje jesmo, najave su bile da ćemo biti glavni kandidati za ispadanje, a dečki su pokazali da velikim radom, odricanjem i timskim duhom koji je bio prisutan od prvog treninga možemo napraviti puno. Sve pohvale dečkima, mislim da su iskoristili svoju prigodu, nametnuli se, neki ukazali na sebe, mislim da još u doigravanju imamo što za pokazati, kazat će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Damir Rajković s momčadi je započeo pripreme za doigravanje, a još uvijek zna protiv koga će u nedjelju odigrati prvu utakmicu.

– Napravit ćemo najnormalniji mikro-ciklus, u petak ćemo saznati protiv koga igramo jer tada igraju Sonik i Šibenika. Nećemo se moći specifično pripremati za tog suparnika, ostat će nam doslovno jedan dan za to. Prilagodit ćemo se. Igrali smo protiv svih njih tri puta ove sezone, o Gorici, Splitu ili Ciboni sve znamo i mislim da ćemo se u jednom danu uspjeti za njih pripremiti. Radit ćemo da sebe pokušamo napraviti što boljim, da neke stvari pokušamo obrambeno posložiti, nešto doraditi u napadu, postaviti nekakve kvalitetnije kriterije i ući maksimalno spremni u doigravanje, nastavit će Rajković

Cibona, Split i Gorica imaju svojih prednosti i nedostataka, Rajkovićeva momčad ove je godine najlošije utakmice igrala protiv Cibone, Split i Goricu su po jednom pobijedili.

– Osobno bih najviše volio Goricu u doigravanju, s obzirom kakvo je trenutačno stanje, mislim da bi nam oni najviše odgovarali, jer su bez Batura i Ljubičića sasvim drugačija ekipa, znatno slabija. S  Cibonom stalno igramo, njih najmanje želimo, a kakve smo sreće oni će nas sigurno zapasti. Mislim da protiv Gorice možemo ravnopravno igrati, dodat će trener „zelenih“.

Budući da sezona još nije završena teško je donositi nekakve zaključke, ali Rajković smatra da se ove godine igrala se dobra košarka, uzimajući u obzir sve nesklone pandemijske okolnosti.

– Bilo je COVID problema, odgoda i samoizolacija, ali u konačnici se igrala dobra košarka, ekipe su prezentirale i dosta mladih igrača i da su ti igrači došli na svoje. Mi smo uspjeli igrače koji su bili ozlijeđeni vratiti na košarkašku kartu, prvenstveno tu mislim na Barnjaka i Pilepića. Naša sredina je stvarno ta koja daje priliku igračima da naprave iskorak i da se opet vrate u život. Druge ekipe su stvarno napredovale velikim koracima, prvenstveno tu mislim na Goricu koja je kroz ABA 2 ligu pokazala tu jednu dodatnu kvalitetu. Ekipe od petog do osmog mjesta su na korak do naših vodećih momčadi, a možda jedino oni nisu bili na nivou na kojem smo ih svi očekivali. Split, Zadar i Cibona ne smiju se zadovoljavati borbom za ostanak u ABA ligi, one su naše perjanice i klubovi koji trebaju sve nas povući. Po meni je ugodno iznenađenje Alkar, a oni su na kraju bili deseti, a to pokazuje da naša liga raste i da je trokružni sustav jako dobar. S njim smo dobili neizvjesnost, uostalom ostale su dvije utakmice, a mi još uvijek ne znamo tko će s kim igrati u doigravanju. To dovoljno govori o snazi i kvaliteti lige.

A i AO Škrljevo je dalo svoj obol, s jednim skromnijim budžetom i rosterom koji nije bio baš idealan su pokazali da se može kvalitetno  odigrati.

– Jesmo, iako smo mi imali dosta igrača koji nisu bili poznati na našoj košarkaškoj karti, koji su došli iz nepoznatih sredina ili su bili velika nepoznanica, kao i neke igrače  koji su najavljivali talenat, ali su se stalno negdje gubili, poput Jelenkovića. Hoće li mu ova sezona biti stimulans za iduće godine to ovisi samo o njemu, ali stvarno smo pokazali da radom i odanošću radu i privrženosti klubu da se ni iz čega može napraviti puno. Kao trener uvijek želim više i smatram da su neki igrači mogli izvući još nešto, ali imamo doigravanje i bit će prilika da još ponešto pokažu, zaključit će Rajković.

www.sportcom.hr

Kristijan Sirotich