Šuterski raspoloženi ulaz u utakmicu i stečena prednost od 15:3, bila je dovoljna za održati do kraja utakmice i nove bodove…

ŠKRLJEVO – CRIKVENICA 84 : 69 (21:15, 25:10, 18:20, 20:24)

ŠKRLJEVO: Mitić, Amančić 2, Kukec 4, Škerjanec, Modić 19, Gržinić 2,Trbović 11, Prostran 8, Kozlevčar 2, Šarčević , Surina 26, Velčić 10.

CRIKVENICA: Mićanović 2, S. Domijan, Piškulić 2, B. Šamanić 6, Mandžuka 6, Komadina 9, M. Šamanić 17, M.Domijan, Zorić 3, Benić 24.

Nakon škrljevske pobjede u Puli protiv Stoje, ostale su još samo tri ekipe sa jednim porazom (Škrljevo, Crikvenica i Pula), te je ova utakmica bila prilika za pogurnuti Crikvenicu niže na tablici. Derbi utakmica kola privukla je preko 250 gledatelja, te je uz bučno navijanje stvoren pravi preduvjet za dobar susret dvije vrlo dobre ekipe.
Uraganski početak utakmice donio je kako se poslije pokazalo i pobjednika, jer je u prve četiri minute Škrljevo steklo prednost koju do kraja nije ispuštalo. Prvo je Šamanić svojom tricom doveo kirce u prednost, međutim tricom uzvraća i Modić, da bi odlična obrana domaćina zaustavila napadačku igru gostiju koju obilato kažnjavaju u napadu. Naime, nakon Modićeve trice, Josip Surina postiže još četiri (!) trice i semafor je u 4 minuti derbija pokazivao 15:3 (svi koševi postignuti iza linije 6,75). Koševima Benića i Šamanića gosti dolaze do daha i počinju poentirati, ali Velčić i Modić do kraja četvrtine vode svoju ekipu na 21:15. Agresivnom obranom i dobrom tranzicijom Škrljevo u drugoj četvrtini povećava razliku, a loš šut gostiju, taj zadatak još više olakšava. Prostran i Surina drže visoki ritam od skokova do kontri, bude se i junior Kukec i Amančić koji postižu poene u reketu, te novom tricom Surine u posljednjoj sekundi poluvremena odlazi se na visokih i zasluženih 46:25.
U drugom poluvremenu Škrljevo održava razliku, utakmica ulazi u mirnije vode, ponovno dobro funkcionira napadački skok Škrljeva koji promašaje pretvara u nove prilike, dok Šamanić i Benić kod gostiju nemaju veću napadačku potporu kod suigrača. Sa par istrčanih kontri Velčić pokazuje odličnu formu, dok standardno efikasni Modić uz Trbovića održava razliku, da bi kraj utakmice uz par atraktivnih poteza (Surina kroz noge Komadini) podiglo na noge gledatelje koji su zapljeskali na vrlo dobroj prezentaciji svojih ljubimaca.

Po prvi puta domaćoj su se publici predstavila i djeca sa Zumbe iz Škrljeva koji su plesom zabavljali publiku u pauzama utakmice, te možemo reći da su uz raspoložene košarkaše bili zvijezde večeri. Nagrađeni su dugotrajnim pljeskom, a mi im želimo još puno uspješnih nastupa, te da se ponovno vidimo na našim utakmicama.