Nakon Pazina, naši su košarkaši ponovno put Istre, te su se i ovoga puta kući vratili s novim bodovima…

LABIN – ŠKRLJEVO 80:104 (26:31, 17:22, 16:24, 21:27)

LABIN: Faraguna 3, Nadarević 19, Omanović 2, Vojić, Fable 2, Juričić 5, Gligorović 33, Gobo, Mohorović, Fable, Licul 2, Đerman 14.

ŠKRLJEVO: Mitić, Kukec 3, Škerjanec, Štefančić 2, Modić 24, Gržinić 13, Trbović 4, Prostran, Kozlevčar 13, Šarčević 2, Velčić 12, Surina 31.

Iako je ovo trebala biti domaća utakmica za košarkaše Škrljeva, poradi smrtnog slučaja u ekipi Labina i nemogučnosti odigravanja utakmice u nedjelju na Mavrincima, domaćinstvo je zamijenjeno, te je Škrljevo nakon Pazina prošlog vikenda ponovno na turneji po Istri.
Novak u ligi momčad Labina pokazala je pobjedom protiv lošinjana u prošlom kolu da se polako kompletira, te će nakon uigravanja biti osvježenje u A2 ligi. Momčad koja u redovima ima Gligorovića, Đermana i pokazalo se odličnog juniora Nadarevića biti će ravnopravan takmac za večinu A2 ligaša. I krenulo je upravo tako, labinjani iznenađuju našu uspavanu obranu, te sa par lijepih proigravanja u našem reketu (Nadarević, Gligorović) unose nemir u škrljevske redove. Obrane su ostale u svlačionici, pa je u petoj minuti 15:15, a na kraju četvrtine velikih 26:31, u dionici u kojoj je napadački Škrljevo držala igra Modića, Surine i Velčića.
Junior Nadarević i iskusni Gligorović nastavljaju raditi nered u našoj propusnoj obrani koja se ipak budi i zonskom obranom prisiljava domaćine na seriju grešaka koje u kontri kažnjavaju Gržinić (13p, 7 as), Velčić (12p, 5sk) i Modić (24p, 5sk). Napadačkim skokom Kozlevčara Škrljevo dobiva još pokoju priliku za napad i serijom 10:0 (32:42) konačno čini odmak od domaćina. Plus 10 na poluvremenu i čvršća obrana donosi Škrljevu i pregršt kontri, Surina u tri navrata blokira Gligorovića, i razlika se u ’24 penje na 43:61. Do kraja dobre četvrtine za naše košarkaše Kozlevčar i Modić povisuju na 55:75 u ’29.
Ipak srčani domaćini ne priznaju poraz, pomažu im i loše škrljevske odluke u napadu i ponovno spuštaju razliku na -9 (68:79), ali tada se ukazuje Josip Surina (31p, 3bl, 9osv.l) koji četiri uzastopna napada završava tricama i dobiva pljesak i domaćih navijača za preciznost, te postignutih 12 poena u manje od dvije minute.
Do kraja utakmice obje ekipe daju priliku svim igračima, dok Škrljevo ovim bodovima zadržava prvo mjesto, te u dobrom raspoloženju i formi ide u nastavku istarske turneje u goste velikom rivalu pulskoj Stoji u derbiju kola u kojemu obje momčadi imaju 4 pobjede i poraz.