Serijom od čak 9 trica u trećoj četvrtini crikveničani su preokrenuli rezultatski minus od 20 razlike na poluvremenu…

ŠKRLJEVO- CRIKVENICA 73:83 (15:16, 31:10, 15:33, 12:24)

ŠKRLJEVO: V.Gaćeša, F.Gaćeša, Lipovščak 8, Ivanovski 5, Modić 11, Jugo 11, Breulj, Zorić 2, Filipović 20, Šarčević, Kučan 10, Velčić 6.

CRIKVENICA: Mičanović, Amančić 8, Piškulić 3, Olivari 20, Mandžuka 5, Komadina 13, Šamanić 16, Matić 4, Jurac-Erčinović, Kozlevčar, Pjevač, Benić 14.

Susret dvije najkvalitetnije ekipe prvenstva označen je kao veliki derbi, a nakon pobjede Škrljeva u Crikvenici, očekivao se i ambiciozan protivnik koji je željan revanša. I treba istaknuti da je ova utakmica pokazala svu ljepotu košarke, njenu nepredvidivost i prevrtljivost, dok su gledatelji u dvorani vidjeli po dvije odlične ekipe, ali je svaka odigrala samo 20 minuta – Škrljevo prvo, a Crikvenica ono bitnije , drugo poluvrijeme.
Pokazalo se što se znači opustiti, smatrati utakmicu gotovom, dok rasterečeni protivnik upravo tada postaje najopasniji, pa ulaze nemoguće lopte, odbijanci i ničije lopte završavaju u njihovim rukama i zasluženo odnosi bodove.

Krenulo je vodstvom gostiju koje se držali cijelu prvu četvrtinu koju su i dobili sa 15:16, Šamanić i Benić kod gostiju, dok su za Škrljevo prednjačili Jugo i Kučan. Druga četvrtina nam donosi jedno od najboljih izdanja Škrljeva u sezoni, pritisak Ivanovskog i Lipovščaka nije odgovarao Komadini i Amančiću koji gube lopte, Škrljevo lako poentira, da bi u kao u transu domaćini brzo preokrenuli rezultat i stekli prednost od deset poena u ’15 (28:18). Priključuju im se Filipović i Velčić i nošeni publikom Škrljevo razbija goste i sa dvije trice Filipovića ima prednost od čak 46:26 na poluvremenu, što je 31:10 četvrtina na stranu domaćina. Nažalost po goste u neugodnom sudaru ozljedio se Matić kojemu je izbijen zub, te više nje ulazio u igru.

Uvjerljiva igra, kontrola svih elemenata i poveća razlika očito je bila najveći neprijatelj košarkaša Škrljeva koji sa stavom “lako ćemo i gotovo” ulaze u treću četvertinu u kojoj možemo sve pohvale i igru sa škrljevske strane preseliti na crikveničku. Izgledalo je kao da su na poluvremenu zamijenili dresove, jer kreće serija gostiju. Na škrljevsku zonu gotovo svi bez greške pogađaju trice i razlika se brzo smanjuje, da bi se svjetlo za uzbunu kod trenera Dragojevića upalilo kod 54:45 u ’27, međutim bilo je kasno. Domaći su košarkaši doslovce gladali kako sijevaju trice sa svih strana i u rijetko viđenom preokretu rezultat je u ’29 glasio 56:56! (serija 10:30!!). U crikveničkih povijesnih deset minuta treba istaknuti 9 trica u četvrtini, te 33 koša od kojih 27 iza linije 6,75.
Tada više domaćim košarkašima ništa nije polazilo za rukom, promašivalo se sve što inače ulazi, gosti puni samopouzdanja sada poentiraju iz svih pozicija, a neprepoznatljiva ekipa Škrljeva koja je prije samo pola sata mljela Crikvenicu ostaje na mršavih 27 poena u drugom poluvremenu i potpisuje poraz od 73:83, što je sigurno veliki sportski šamar nakon gotovo dobivene utakmice.

Nakon prvog poluvremena i škrljevskih 46:26, drugi čin ove košarkaške drame dobili su gosti sa 27:57, te im treba čestitati na borbenosti i više nego zasluženoj pobjedi jer su se vratili iz velikog minusa, dok je našim košarkašima i trenerima ovo velika škola i opomena na putu prema osvajanju prvenstva.

Treba istaknuti da je ovaj domaći poraz prvi nakon gotovo dvije i pol godine u drugoj ligi kada nas je pobijedila Kraljevica koja se upravo sa Crikvenicom borila za naslov prvaka (17.12.2011. vs Kraljevica).