Visokom pobjedom protiv mlade momčadi Istre iz Poreča naši su košarkaši završili regularni dio prvenstva, te se okrećemo kvalifikacijama za A1 ligu…

ISTRA POREČ – ŠKRLJEVO 52:93(16:24, 10:29, 07:25, 19:15)

ISTRA POREČ: Bezmalinović 5, Behlulović, Grbavac 5, Erlić, Pačarić 10, Zorić 13, Glušac, Živković 10, Martinović, Velenik, Ivanišević-Sotošek 7, Rupčić 2.

ŠKRLJEVO: Ivanovski 17, Lipovščak 10,Mitić, Modić 3, Jugo 18, Trbović 16, Zorić 5, Gaćeša, Filipović 10, Šarčević 6, Kučan 8, Velčić.

Posljednje kolo druge lige donijelo nam je susret sa ekipom Istre iz Poreča, treneru Dragojeviću su na raspolaganju bili svi igrači i susret je mogao početi u velebnoj dvorani Žatika. Odmah od početka susreta vanjska linija Škrljeva nije dopuštala lagani prijenos lopte na svoju polovicu, pa su domaći gubeći lopte ubrzo ušli u poveći rezultatski minus (6:13 u ‘5). Ivanovski i Jugo, te Lipovščak (10p, 5 os.l. 5 as) su uzimali lopte iz ruku istranima i kontrama lagano poentirali, te je upravo zahvaljujući čvrstoj i agresivnoj obrani vanjske linije utakmica bila riješena neizvjesnosti već u samom uvodu. Domaći košarkaši pokušavaju zonskim presingom i zonom u obrani zaustaviti škrljevčane, međutim nakon par prolaza i zakucavanja Filipovoća i Zorića i ta taktika pada u vodu. Velikom prednošču od 26:53 završava se prvo poluvrijeme u kojemu se istaknuo junior Ivanovski sa 15 poena i 5 ukradenih lopti. Trenerski duo Škrljeva Dragojević/Ščekić od tada daje šansu svim igračima, Trbović (16p, 7sk) i Šarčević poentiraju, ali dobra obrana se nastavlja pa porečani ne uspijevaju popraviti napadačku igru i treću dionicu završavaju sa 33:78. Ipak posljednju četvrtinu, oslobodivši se, mladi domaći dečki pokazuju par akcija koje su izmamile pljesak malobrojne publike i vrlo dobrom napadačkom četvrtinom istu dobivaju i smanjuju rezultat na konačnih 52:93, te ujedno popravljaju dojam iz prethodnih četvrtina.

Ovom pobjedom završili smo svoju šestu sezonu u drugoj ligi, a posljednje dvije i kao najuspiješnija momčad lige. Posebno veseli i uvjerljivost osvajanja ovogodišnjeg naslova sa skorom od 19:1, što je i poboljšani rekord od prošle sezone kada smo imali tri poraza i također titulu prvaka. Nema se vremena za puno slavlja, počinju pripreme za kvalifikacije za ulazak u A1 ligu u kojima smo jedini uspjeli ponoviti uspjeh i ponovno se naći u njima, te nas očekuje osam kola sa Goricom, Kaštelom, Borovom i Grafičarom.