Iako oslabljeni neigranjem bolesnih i ozlijeđenih Filipovića, Trbovića i Ivanovskog naši su košarkaši osvojili nove bodove protiv Zameta…

ZAMET – ŠKRLJEVO 69:81(11:22, 14:22, 25:17, 19:20)

ZAMET: Vidmar 5, Prpić 2, Furlan 11, Vukić 8, Jelenić 3, Matovinović, Ferenčić 6, Hero 6, Marečić 4, Vucić 16.

ŠKRLJEVO: Mitić 2, F.Gaćeša 3, V.Gaćeša 5, Breulj, Modić 7, Jugo 18, Lipovščak 12, Zorić 12, Kukec 4, Šarčević 2, Kučan 8, Velčić 8.

Prije gostovanja kod jedinog riječkog drugoligaša, trener Dragojević je uz ranije ozlijeđenog Trbovića ostao i bez prvog juniora Ivanovskog i Filipovića, međutim početna petorka predvođena Jugom je brzo riješila dvojbe na startu utakmice. Već u ‘5 minuti nakon koševa Juga i Velčića (9sk) semafor pokazuje 2:11, te domaći trener Musić poziva time-out, nakon kojega se pomalo mladi igrači Zameta oslobađaju i počinju poentirati. Ipak ulaskom Lipovšćaka (12p, bez promašaja) agresivnost škrljevčana se znatno podiže pa Lipovšćak, Kučan (6 sk, 4 ukr.l.) i Jugo osvajaju i otimaju lopte koje brzom tranzicijom pretvaraju u poene. Vrlo dobro igraju i junior Gaćeša i kadet Kukec koji osim solidne obrane uspijevaju i postići poene, pa uz raspoloženog Juga, poluvrijeme Škrljevo dobiva sa 25:44.
Nakon odmora serijom forsiranih i loše selektiranih šuteva, Škrljevo daje priliku domaćinima da se približe, koji to i čine preko odličnih Vucića i Furlana, da bi ulaskom Zorića (12p, 13 sk, 3 bl) Škrljevo ponovno preuzelo kontrolu skoka i reketa. Upravo je Zorić iz drugog plana kontinuirano poentirao odbijance u napadu, popravljao greške suigrača, te zamećani nikako nisu uspijevali smanjiti razliku, iako su u drugom poluvremenu pokazali repertoar dobrih poteza talentiranih klinaca. Do kraja utakmice, a vrlo dobrom trećom četvrtinom zamećani su igrali egal sa našim košarkašima. Trener Dragojević je svima dao priliku, pa su se svi upisali u strijelce (Breulj nije ulazio), dok posebno vesele koševi naših kadeta Mitića i Kukeca.

Slijedi predzadnje kolo protiv starih rivala koji nam i dalje pušu za vrat – ekipa pulske Stoje kojoj je ove subote na Mavrincima (19:00h) potrebna pobjeda od preko 18 razlike (84:102 u Puli) da bi nas pretekli i eventualno preuzeli naslov prvaka koji mi i dalje čvrsto držimo u svom vlasništvu!