Vodstvom kroz cijeli susret naši su košarkaši pobijedili prvog pratitelja u Crikvenici…

Protekli tjedan bio je jedan od burnijih u povijesti Škrljeva, nakon poraza kod kuće, smjene trenera i dovođenja novoga kormilara slijedio je direktan sudar u gostima sa odličnom Crikvenicom koja je došla u priliku osvajanja naslova. U dosadašnjem dijelu prvenstva kirci nisu izgubili doma i pred igrače novoga trenera Aramisa Naglića postavljen je veliki zadatak povratka pobjedama i osiguranju titule.

Sa samo tri treninga sa ekipom novi trener nije mogao puno mijenjati, međutim već u uvodnim minutama utakmice vidljiva je bila promjena pristupa obrani, kretnjama i obavezama u igri. Vodstvom od 0:5, škrljevčani su jasno pokazali da ne žele čuvati prednost od 15 poena iz međusobnog susreta, već se pobjedom želilo odmah riješiti pitanje duela sa Crikvenicom.

Čvrsta obrana, odličan skok i koševima Surine, Modića i Cvitanovića Škrljevo stječe prednost od pet poena nakon prve četvrtine, dok se kod domaćina Maruna i Šamanić izmjenjuju u koševima koji su većinom iz slobodnih bacanja. Drugu četvrtinu odlično koristi mladi Bjelanović koji sa par pogođenih šuteva izvana povećava prednost, pridodaju mu se Trbović, Velčić i Prostran i na poluvrijeme se odlazi sa odličnih 34:48! Skokovi u napadu Prostrana, Cvitanovića Velčića i Modića donose Škrljevu podosta novih napada što je bilo dovoljno za obraniti se od odličnog Komadine, Šamanića i Benića koji se sve više razigravaju u nedostatku Marune koji poradi ozljede manje biva na parketu. Najveća prednost 48:65 počela se topiti kada je krenuo vanjski šut domaćina koji smanjuju na opasnih 77:82 samo tri minute prije kraja (trice Piškulić, Domijan i Komadina), domaća publika se budi, daje dodatnu snagu svojim igračima, međutim Velčić sa skokom u napadu i naposlijetku Trbović novom tricom ponovno podižu razliku. Skokom u napadu Cvitanović i Prostran smiruju preokret, da bi svojim 17-tim poenom junior Bjelanović potvrdio pobjedu, te kraj utakmice dečki u zelenom dočekuju u slavljeničkom tonu.

Vrlo dobra utakmica u derbiju koji je mogao u potpunosti promijeniti potencijalnog prvaka protekla je u fer i korektnoj borbi pred gotovo 300 gledatelja u odličnoj atmosferi, među kojima je bilo i 60-tak navijača Škrljeva kojima se ovim putem zahvaljujemo na glasnoj i brojnoj podršci.

Nakon pljuske i zabrinjavajuće igre, čestitke i igračima Škrljeva koji su ponovno potegli kada je najviše trebalo, čestitke i novom treneru koji je uspio i pobijedio, te sada ima tri kola za potvrdu titule i mirniji rad u pripremi momčadi za eventualne kvalifikacije.

Slijedeće kolo nam nudi susjedski derbi Škrljeva i Kraljevice u dvorani Mavrinci.

Crikvenica – Škrljevo 79:87 (19:24, 15:24, 25:24, 20:15)

CRIKVENICA: Maruna 9, S. Domijan 3, Piškulić 3, B. Šamanić, Mandžuka 1, Komadina 21, M. Šamanić 14, Zoričić, M. Domijan, I. Benić, M. Benić 28, Dejanović

ŠKRLJEVO: Surina 14, Kozlevčar, Prostran 13, Mitić, Amančić, Kraljić, Bjelanović 17, Modić 15, Gržinić, Trbović 8, Cvitanović 12, Velčić 8