Zabok se trudio spasiti što se spasiti može, ali na njihovu žalost, Škrljevo je bilo nezaustavljivo. Goste su dokrajčili zadnjom četvrtinom koju su dobili s 27-16.

Zabok je uzeo po prvi i zadnji put put vodstvo na utakmici slobodnim bacanjima Petra Babića (0-2) odmah na početku utakmice. Škrljevo je odmah uzvratilo serijom od 14-2 i pokazalo gostima da se neće dobro provesti na ovom gostovanju. Siniša Štemberger i Brian Williams bili su nezaustavljivi u prvoj četvrtini. Od šuteva za dva i tri pa sve do polaganja i slobodnih bacanja – duet nije mogao promašiti. Do kraja četvrtine u ofenzivnom dijelu pridružili su im se još Perković i Konjević te je Škrljevo na krilima cijele momčadi završilo prvu četvrtinu rezultatom 26-14.

Na samom početku druge četvrtine, Škrljevo je imalo šansu u potpunosti prelomiti utakmicu te pobjeći na velikih 20 razlike, ali nisu nikako uspijevali zabiti taj još jedan koš. Zabok se hrabro držao protiv goropadnoga protivnika te nije dopuštalo njegov konačni bijeg. Košarkaši Škrljeva su se očekivano ohladili u ofenzivnom segmentu igre, ali obrambeno su držali Zabok podalje od egala. Na odmor su otišli s +12 koševa razlike.

Treću četvrtinu otvorio je Jasmin Perković, koji je u kratkom periodu utrpao 8 koševa te je uz pomoć Williamsa odveo Škrljevo na velikih +18. Kotačići su se ponovno počeli okretati u napadu Škrljeva te je Konjević ubrzo nakon toga zabio za jubilarnih dvadeset razlike (58-38). Sad se više nije odlučivalo o pobjedniku nego o pobjedničkoj razlici.

Najbolji strijelac Škrljeva bio je Brian Williams, koji je susret završio s 22 koša, kojima je još pridodao pet asistencija. Briljirali su i Davor Konjević (16 koševa) te Jasmin Perković (15 koševa, 12 skokova). U dvoznamenkastim vodama završili su još i Siniša Štemberger s 11 koševa te Nicholas Cook s deset koševa. Kod gostiju, jedina svjetla točka je bio Petar Babić s 14 koševa.

Škrljevo – Zabok 90-58 (26-14, 15-15, 22-13, 27-16)

Škrljevo: Perković 15, Konjević 16, Štemberger 11, Cook 10, Dubelj, Williams 22, Molnar, Radunić 6, Jurričić 3, Boban 5, Hrnjkaš 2

Zabok: Babić 14, Polutak 8, Palac, Zrnić 4, Tomsick 3, Kapusta 9, Tuđen, Vrlika 8, Jambrović 2, Črnjević 4, Lež 2, Vodopija 4.

www.basketari.com