Odlične vijesti stižu iz Škrljeva posljednjega dana prijelaznoga roka u hrvatskoj košarci – krilni centar Tomaž Bolčina, povremeni reprezentativac Slovenije, priključio se pripremema košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo.

Posljednji je dan prijelaznog roka u hrvatskoj košarci. Sinoć se košarkašima Adria Oil Škrljevo priključio slovenski reprezentativac Tomaž Bolčina. Dvadesetpetogodišnji krilni centar, visok 206 centimetara i težak 119 kilograma, iz Ajdovščine potpisao je za Zelene do kraja sezone. U svojoj karijeri igrao je za tri slovenska kluba koji su igrali ili igraju u regioanlnoj ABA ligi – Krku, Hopse i Helios. Ostat će zapisano da je s 18 godina Crvenoj zvezdi usred Beograda zabio 18 koševa.

Bolčina je zadovoljan prijamom u Škrljevu. Iako tijekom jesenskoga dijela sezone nije igrao ni za jedan klub, kaže da u Adria Oil Škrljevo dolazi spreman. Nada se plasmanu Zelenih u play off, među osam najboljih klubova u Hrvatskoj. Prvi nastup slovenski centar imati će u subotu 12. siječnja, kada Adria Oil Škrljevo gostuje u Puli, gdje igra utakmicu trećeg kruga Kupa Krešimira Ćosića.