U odličnoj atmosferi naši su košarkaši došli do prve pobjede u kvalifikacijama protiv vrlo dobrog domaćina…

KK GRAFIČAR: Novak 2, Bušić 6, Proleta 15, Dijanosić 3, Novak, Siladić 2, Poljak 18, Stefan 8, Kokolek, Novak 15, Prprović 22, Mihalić. Trener Dražen Cesar.

KK ŠKRLJEVO: Ivanovski 2, Šljuka 28, Mitić, Milekić 13, Modić, Jugo 13, Trbović 5, Zorić 4, Filipović 25, Šarčević, Velčić 5, Kučan 5. Trener Zoran Dragojević

Drugo kolo i drugo gostovanje, nakon Velike Gorice, malo sjevernije – u sam “centar svijeta” kako zovu prekrasni grad Ludbreg. Nažalost niti ovoga puta škrljevčani nisu bili kompletni, jer je radi poslovni obaveza utakmicu morao preskočiti vrijedni i korisni Lipovščak, dok je oporavljeni Modić bio u sastavu, ali bez ulaska u igru.
Domaćin u čijim redovima ima igrača koji su igrali prošle kvalifikacije za Čakovec (Prpović, Novak) nas je dočekao pojačan za dubrovčanina Proletu, igrača zaštićenog godišta koji je iz riječkog Kvanera preko Križevaca sletio u podravinu.
Grafičari koševima Prpovića i Novaka dobro otvaraju utakmicu, međutim Škrljevo ih prati preko Filipovića koji vrlo brzo postiže desetak poena. Agresivnom obranom naši košarkaši osiguravaju par kontri, međutim domaćini i dalje vode, da bismo vodstvo ulaskom Šljuke s dvije trice prvi put prebacili na našu stranu (19:21). Filipović (25p, 9sk) je zagospodario reketom, uz dobra proigravanja Juga (7as), Šljuke (trice 6/11) i Milekića prednost raste, a kada bi domaćin suzio obranu, kaznio ih je Šljuka sa pet trica do poluvremena. Odlična dionica Škrljeva se nastavlja, prednost raste i koševima Kučana i Trbovića odlazimo na velikih 35:55, te se na odmor odlazi sa 41:59.
Drugo poluvrijeme domaćini igraju rasterečenije, Proleta se pomalo uigrava sa ostatkom ekipe, a razigravaju se i Stefan i Poljak, te pomalo spuštaju visoko vodstvo Škrljeva. Odlična navijačka podrška daje snage svojim košarkašima koji sada pogađaju sve ono što su promašivali u prvom poluvremenu, dok je Škrljevo pomalo u problemima sa osobnim pogreškama, te Filipović veći dio provodi na klupi. Uporni košarkaši Grafičara skokom u napadu i tricama smanjuju rezultat, međutim ne ispod 10 poena, ali zahvaljujući škrljevskim greškama i promašenim slobodnim bacanjima dolaze na 91:95. Milekić i Velčić (7sk) sa par važnih skokova i tricama smiruju situaciju, a Šljuka i Jugo s linije slobodnih bacanja popravljaju prijašnje promašaje i pobjeda odlazi u bakarski kraj.
Čestitamo domaćinima na fer i korektnoj borbi, svim igračima na terenu koji su pokazali pregršt lijepih poteza, ali posebne čestitke zaslužuju domaći navijači koji 40 minuta bučno podržavaju svoju ekipu, te su glavni “krivci” za povratak u igru svojih košarkaša. Želimo im sve najbolje, te da se sa svojim dečkima dobro zabave i zabilježe što više pobjeda.

Dražen Cesar ; ” U drugom dijelu utakmice pružili smo igru kakvu priželjkujem , agresivnu i brzu. No nažalost prednost gostiju iz prvog dijela bila je nedostižna . Jedan od bitnih čimbenika je i skok kojeg smo izgubili s 31-21. No ništa , idemo dalje , vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu .”

Zoran Dragojević , trener “Škrljeva” ; ” Zadovoljan sam igrom. Iako svi pričaju da je A 2 liga sjever najslabija od drugih liga, do zadnjeg trenutka morali smo biti koncentrirani. Pohvalio bih i ovu publiku, uvijek je lijepo igrati u ovakvom prekrasnom dekoru”.

Odličan pogled na atmosferu i utakmicu portala trica.hr:

Ludbreg centar svijeta, crazy Hill? Ma ne, jednostavni mali gradić na sjeveru Hrvatske, ali, veliki KK Grafičar po tome je poznat i to zasluženo. Seniori su prvo izborili prvo mjesto u A2 ligi sjever, a danas se već natječu za prvu A1 ligu. Crem de la creme! Počnimo redom, grmilo je i sijevalo sa svih strana pod koševima ali i s tribina. Došao sam u grad sat ranije i sve je naoko bilo mirno, sasvim običan dan, ali u 18 i 30 sve se promijenilo posebno u gradskoj dvorani, uragan od prve minute. Čitava prva četvrtina bila je u egalu,od prve do posljednje minute lopte su završavale u koševima i s jedne i s druge strane. Sudeći prema rezultatu i igri na kraju prve dionice i jedna i druga momčad definitivno zaslužuju A1 ligu. Definitivno! Četvrtina je završena 26 : 28 u korist gostiju, dok su u drugoj četvrtini domaćini dosta griješili ili je goste poslužila sportska sreća. Bilo kako bilo, na odmor su gosti otišli s prednošću 59 : 41.

Trener Cesar, dao je upute svojim grafičarima na odmoru koji su izgledali puni samopouzdanja u svoju igru i s namjerom da istope gostujuću prednost, no gosti su također odlučili dobiti tu utakmicu, a pretposljednju dionicu su završili s prednosti koja se topila 64 : 75. Domaćini su se trudili, ” ginuli na parketu ” i pomalo stizali te je u zadnjoj minuti prednost gotovo i nestala, razlika je za gostebila mršavih + 4 poena. U tim trenutcima tribina je potpuno uzavrela te su svi prisutni navijači živjeli kao jedan za grafičare kojima je u zadnjim sekundama ponestalo koncentracije. Izgubili su domaćini na kraju 91 : 100,a gosti su zasluženo odnijeli pobjedu i slavili.

Niti nakon posljednjeg zvižduka, navijači nisu napuštali tribine niti svoje igrače. Predivna atmosfera, predivna igra o kojoj bi mnogi klubovi A1 lige samo sanjati. Svaka čast i jednim i drugima, a posebno navijačima. Bože kako je za sreću malo potrebno! Savjetujem svim trenerima, navijačima, publici, građanima da dođu to vidjeti, osjetiti i ponešto naučiti.