U susretu dvije neporažene ekipe na startu HT Premijer lige pobjedu u maloj dvorani Gradski vrt u Osijeku zasluženo je odnijela ekipa Adria Oil Škrljeva pobijedivši Vrijednosnice Osijek 88:75.💚😎 Treća je to pobjeda Zelenih u isto toliko utakmica .
Prvih deset minuta pripalo je Adria Oil Škrljevu rezultatom 29:26. Bila je to izjednačena četvrtina u kojoj su gledatelji u maloj dvorani Gradski vrt vidjeli čak sedam izjednačenja. Koševima je prednjačio Amerikanac u redovima Zelenih Taylor Adwey koji je postigao 11 koševa uz jednu tricu. S druge strane parirali su mu južno sudanski reprezentativci u redovima Brokera Aniyabany Makoi sa 8 i Kuany Kuany sa 7.
I druga četvrtina je pripala gostima koji su je dobili rezultatom 19:17, pa se na veliki odmor otišlo sa plus pet za Adria Oil Škrljevo 48:43. Gosti sa Kvarnera u tri su navrta imali plus šest, a najveća prednost bila je na početku 19′ minute kada su imali plus osam 46:38, te isteku posljednje minute 48:40. Ipak nakon koša i dodatnog bacanja Vite Porobića, Brokeri smanjuju na konačnih 48:43 za Zelene. Nakon prvih dvadeset minuta Adway kod Adria Oil Škrljeva postigao je 13, a Makoi 11 koševa.
Treća četvrtina pripala je Zelenima koji su je dobili rezultatom 21:11, za konačnih 69:54 na isteku tridesete minute. Toni Jelenković postigao je dvije trice za redom, Ivan Vrgoč još jednu za plus 15.
Gosti sa Škrljeva u posljednjih deset minuta održavaju prednost da bi u 37′ imali plus 22 pri rezultatu 88:66, a onda trener Damir Rajković daje prgodu mladima, pa Brokeri uspijevaju smanjiti razliku. Adway ponovno najučinkovitiji na utakmici i kod Adria Oil Škrljeva sa 19 koševa, dok su Jelenković i kapetan Josip Barnjak zabili po 15. Kod Vrijednosnica Osijek najučinkovitiji bio je Makoi sa 18 postignutih koševa.
Zeleni se sada okreću slijedećem kolu i susretu sa Šibenkom koji je na rasporedu u petak, 8. listopada sa početkom u 18 sati u dvorani na Mavrincima.