Odličnom igrom u prvoj četvrtini, te uvjerljivim i sigurnim nastupom, naši su košarkaši došli do novih bodova u kvalifikacijama…

ŠKRLJEVO – BOROVO 87:72 (32:20, 22:16, 15:21, 18:15)

Dvorana na Mavrinicma. Gledatelja 300.

Suci: Krunoslav Peić (Slavonski Brod), Damir Palavra (Zagreb) i Živko Mirilović (Karlovac)

ŠKRLJEVO: Ivanovski 3, Šljuka 10, Milekić 4, Modić 11, Jugo, Trbović 7, Zorić 2, Filipović 27, Šarčević, Velčić 12, Lipovščak 8, Kučan 3.

BOROVO: Đerić, Knežević 4, Gosak 5, Katavić 24, Bekavac 9, Rajšić 10, Stanković, Humel, Atanacković, Pušić 4, Škrlec 15, Bogdanović 1.

Nakon dva gostovanja uslijedila je i prva domaća utakmica protiv ekipe Borova koja je u prva dva kola imala dva poraza (Gorica i Kaštela), te im je ova utakmica bila prilika za prvu pobjedu u kvalifikacijama. Lijepom gestom, podijelivši publici desetak parova “Startersica”, obuće iz legendarne tvornice Borovo, dragi gosti iz Slavonije pobrali su simpatije dobro napunjene dvorane Mavrinci.

Međutim košarkaši Škrljeva nisu gostima dali nikakav popust, niti vrijeme prilagodbe, te je već nakon pet minuta igre bilo efikasnih 20:13, u kojima je prednjačio nezadrživi Filipović sa dvije trice i par koševa iz reketa. Gostujući trener Damir Voloder brzo mijenja visokog Pušića, te isprobava obranu na Filipoviću sa još višim Bogdanovićem, ali raspoloženi košarkaši Škrljeva predvođeni Filipovićem (27p, 7 sk. 7 as.) imali su rješenja za sve, pa je i četvrtina uvjerljivo završena sa 32:20. U gostujućim redovima raspoložen je bio Katavić (40min, 24p) koji je pokazao široki repertoar načina postizanja koševa, dok je Lipovščak u tim trenucima izluđivao gostujuće bekove uzevši im presingom par lopti koje su pretvarane u najlakše poene. Rudolf Jugo poradi ozljede nije odigrao niti sekunde, oporavljeni Lipovščak je odradio veliki obrambeni posao uz osam poena, međutim nakon uvjerljivog vodstva već u devetoj minuti je trener Dragojević i njega povukao da se ozljeda ne bi pogoršala. Uspješno je spriječen napadački skok gostujućeg centra Pušića, dok su napadački Filipović, Trbović i Velčić nastavili u dobrom ritmu, da bi ulaskom također oporavljenog Modića (prve minute kvalifikacija) razlika rasla i u ’14 minuti iznosila 42:22, a na poluvremenu velikih 54:36. Nakon odlične partije u Ludbregu Nikica Šljuka istu je prikazao i protiv slavonaca, dok su zaštićeni igrači Milekić i Ivanovski svaki u svojem dijelu minutaže pružili vrlo dobre dionice. Drugo poluvrijeme umorni gosti postavljaju zonu, i iako se razlika u par navrata smanjivala, Velčić, Kučan, Šljuka i Ivanovski su sa vanjskih ali i unutarnjih pozicija istu razbijali i držali razliku. Do kraja utakmice svi igrači su dobili priliku koju su iskoristili, te je uz pobjedu vrlo važno da se nitko novi nije ozljedio, da konačno jednu utakmicu odigramo zdravi i spremni, a već za tjedan dana je derbi kada nam u Mavrince u subotu od 18:00 počinje susret protiv Kaštele, prvaka juga.