Sa ukupno 11 izjednačenja i 25 izmjena vodstva utakmica je bila više nego neizvjesna, međutim Zadar je u završnici osvojio bodove.

Zadrani su nešto efikasnije krenuli u ogled, vodili s 11-5 nakon tri minute, no onda se vrlo dobro ugrijalo Škrljevo, pogotovo iza linije za tri poena otkuda su bili precizni Stipčić, Konjević i Boban te držali svoju ekipu u egalu. Na startu je to bila utakmica bez puno obrane, a oni koji su gledali susret preko malih ekrana, mogli su vidjeti da je na to posebno ljut bio Naglić koji je očitao bukvicu svojim igračima nakon kanonade šuteva Škrljeva. Nije to puno pomoglo domaćima jer kako je prva dionica išlo kraju, to su Zeleni bili razigraniji i uspjeli preuzeti vodstvo, a na kraju dionice je 24:24.

Škrljevo je nastavilo raditi odličan posao u napadu – Konjević i Stipčić bili su u odličnom šuterskom ritmu, dok su s druge strane Zadrani imali problema s realizacijom slobodnih bacanja. Sve to rezultira inicijativom i vodstvom Škrljeva. Čak i nakon par pogrešaka u napadu, igrači Damira Rajkovića znali su to nadoknaditi agresijom u obrani te nisu dopuštali protivnicima da dođu u dobitnu poziciju. Ipak, u zadnjoj minuti serijom 7-0 Zadar koristi blagu opuštenost Škrljeva te s 51:46 odlazi na odmor.

Škrljevo na početku nastavka doslovno režu obranu Zadra cutevima, ali Zadar je ponovno prelagano dolazio do koševa i tako uspio održati prednost oko +5. Međutim, Williams dvama polaganjima iz kontre te Stipčić and-oneom brzo vraćaju goste u vodstvo. Igralo se koš za koš cijelu dionicu, ali opet su na kraju dionice pali malo Škrljevčani te s 69:63 otišli u zadnjih 10 minuta.

Nažalost, pravi problemi tek su slijedili za Škrljevo. Zadar je konačno zaoštrio obranu na pravi način te je Škrljevo ostalo bez prave organizacije i ritma u napadu, što Naglićevi momci koriste da prvi puta otiđu na dvoznamenkastu prednost. Stipčić i Konjević držali su Zelene, ali nisu mogli sami protiv do kraja probuđenog Zadra. Koliko god se gosti trudili, nije više išlo te je Zadar uspio dovršiti posao s pobjedom 99:78.

Dino Stipčić ponovno je nosio Škrljevo s 23 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je Davor Konjević bio također odličan s 19 poena. Ipak, Zadar je imao više respoloženih pojedinaca od kojih su istaknuli Joshua Bostic i Luka Božić koji su ubilježili po 20 poena.

Sljedeće kolo Škrljevo(2-2) se vraća na Mavrince, a tamo očekuju sinjski Alkar. Utakmica se igra s u subotu 4.11. s početkom u 19 sati.

Zadar – Škrljevo 99:78 (24:24, 27:22, 18:17, 30:15)

Zadar: Krajina 10, Vuković 14, Božić 20, Brzoja 8, Bostic 20, Špralja 10, Ivanov 16, Kraljević, Bašić 2, Jelenković 3, Tomas, Knowles.

Škrljevo: Konjević 19, Stipčić 23, Boban 7, Radunić 6, Williams 9, Barnjak 8, Molnar, Furlan, Vranković, Hrnjkaš, Vranković, Nash 6, Jashari.

www.basketari.com

foto: www.basketball.hr