Bujas je mlad i ambiciozan trener, koji Škrljevo doživljava kao veliku priliku za svoj razvoj. Nama treba motivirani trener radnik, kaže Vice Sep o 30-godišnjem treneru.

Luka Bujas novi je trener Škrljeva! Čelništvo novog prvoligaša nije dugo trajalo za nasljednikom Aramisa Naglića, u drugoj prvoligaškoj sezoni momčad će voditi mladi zadarski stručnjak, koji je 2013. godine na klupi Križevaca s 26. godina postao najmlađi A-1 trener u povijesti.

Bujas je iz Zadra, upoznali smo se dok je vodio Križevce, otada smo ostali u kontaktima. Bujas je mlad i ambiciozan trenber, koji Škrljevo doživljava kao veliku priliku za svoj razvoj. Nama treba jako motivirani trener, koji će uložiti puno energije. Najviše me ohrabruje što je Bujas oduševljeno prihvatio ponudu, u razgovoru se osjetilo da ima veliku želju raditi kod nas. Dogovorili smo se doslovno u pet minuta, kaže prdsjednik Vice Sep.

Angažman mladih trenera uvijek donosi stanoviti rizik?

Istina, ali smatramo da se energijom i radom može nadoknaditi manjak iskustva.

Bujasovim angažmanom izlazite iz lokalnih okvira, Škrljevo doslovno postaje nacionalni igrač?

S Bujasom smo dugo u kontaktu, pomagao nam je kada je trebalo skautirati tako da je na neki način bilo normalno da smo njemu prvom ponudili posao trenera. Izašli smo van županije što se tiče trenera, ali mislimo da je to pravo rješenje. Bujas je školovani trener, nadamo se da može puno pružiti, zaključuje Sep.

Inače, Bujas je zadnje dvije godine radio s mlađim kategorijama u Košarkaškom klubu ABC. Kao igrač bio je mladi reprezentativac, kao sudac dosegnuo je rang A-2 lige. U kolovozu će napuniti 30 godina.