Momčad polako hvata provoligaški ritam, a takav je i popis igrača koji na dnevnoj bazi pohodi dvoranu na Mavrincima.

Neki su dečki samo na probi, no s nekima klub misli nastaviti suradnju i nakon ljeta. Jedan od takvih je Matej Radunić, 19-godišnji centar koji je prošle sezone nastupao za Pulu 1981 u A-2 konkurenciji. Radunić je ovog ljeta bio dio reprezentacije izbornika Damira Milačića na Europskom U-20 prvenstvu, a dolazak u Škrljevo za njega je prva opcija ovog ljeta. Dva će kluba sljedećeg tjedna ući u pregovore, a situacija oko pitanja još nekih igrača također bi se trebala znati u danima koji dolaze.

U petak je na treningu s momčadi bio i trener Aramis Naglić koji se na jedan dan vratio iz kampa hrvatske reprezentacije s kojom će u rujnu kao pomoćnik izbornika Velimira Perasovića nastupiti na Europskom prvenstvu. Hrvatska je u pripremnom periodu do danas postigla šest pobjeda iz jednakog broja odigranih susreta. Naglić se tako nakratko mogao posvetiti poslu u klubu.

– Bit će puno posla. Momčad još nije definirana, ima nekih igrača koji su sada pred potpisivanjem ugovora, ima i onih koji su na probi tako da je teško bilo što suvislije reći o rosteru u ovom trenutku. U svakom slučaju, treba ovome svemu jako ozbiljno i oprezno pristupiti jer je A-1 liga ipak na razini više od one na kojoj je većina igrača do sada živjela. Trebat će tu dakle i puno brzine i puno rada, rekao je naš trener.

Na treningu u petak bio je i Dino Cinac. Prošlosezonski igrač našeg regionalnog konkurenta Kvarnera 2010 pridružio nam se kako bi održao formu za vrijeme pronalaženja nove košarkaške sredine. U ponedjeljak nam se na treninug pridružuje naše najzvučnije pojačanje, 37-godišnji razigravač Davor Kus.

– O potencijalu je također teško govoriti. Sve su to dečki koji su tu negdje, između drugoligaške i prvoligaške razine. Na našu sreću, imamo neke igrače koji su stigli iz prvoligaškog okruženja, naviknute na ritam treninga, a ovi drugi će taj ritam morati hvatati, kaže Naglić.

Novinar: Patrik Mršnik
Fotografije: Krešimir Černeka